Fyra snabba frågor om elcyklar
Cykelguider

Fyra snabba frågor om elcyklar

Måste jag trampa på elcykeln? Hur långt räcker batteriet och vad kostar den? Frågorna är många - vi har svaren.

1 mars 2019

Köp elcykel med kunskap

Våren är här efter flera långa, mörka månader. Det börjar bli dags att plocka fram eller köpa en ny cykel. Och varför då inte investera i en elcykel? Här är lite snabba elcykelfakta.

Måste jag trampa på elcykeln?

Ja. Du måste trampa för att elmotorn ska ge dig extra skjuts. Du bestämmer själv när och hur mycket hjälp du ska få. Elmotorn aktiveras först när du trampar så att vevrörelsen går igång. Motorn ger heller inget krafttillskott vid hastigheter över 25 km/h. Du cyklar på vanliga cykelbanor och parkerar som vanligt. 

Hur fort kan jag köra på en elcykel?

Hur snabbt kan du trampa? Precis som med en vanlig cykel är det du själv som bestämmer hastigheten. Själva motorn på elcykeln slutar hjälpa till när du kommit upp i 25 km/h, men du kan fortfarande trampa dig upp till en högre hastighet.

Hur långt räcker batteriet på en elcykel?

Det beror vilken cykelmodell du fastnat för och hur mycket hjälp du vill få av motorn. De bästa batterierna kan ta dig upp till 145 kilometer på en laddning.

Vad kostar en elcykel? 

Vad en elcykelkostar skiljer sig i pris, det är en avancerad utvecklad produkt med många tekniska detaljer och funktionaliteter. Och priset är därefter. En elcykel kostar oftast över 10 000 kr, och en billigare elcykel än så bör kontrolleras för att säkerställa dess kvalitet. Beroende på märke, funktioner och kvalitet finns det elcyklar som kostar upp mot 40 000 kr också. Vilken prisklass du bör ligga i är beroende på dina krav och hur mycket mycket den ska anvädnas.

Köp elcykel på Intersport

På Intersport har vi flera elcyklar i olika modeller, storlekar och prisklasser. Kom in till någon av våra butiker och få hjälp att hitta rätt cykel eller köp din elcykel online på intersport.se. Skulle något krångla med din cykel under tiden är du alltid välkommen till någon av våra cykelbutiker, där har vi cykelservice med experthjälp. Vi har erfarenhet av cyklar sedan 1968 och gör allt vi kan för att ge dig en så bra cyeklupplevelse som möjligt.  

Andra 'Cykelguider' inlägg