Hitta rätt ramstorlek på din cykel
Cykelguider

Hitta rätt ramstorlek på din cykel

1 februari 2019

Storlek på cykeln

När du ska köpa en ny cykel är det inte helt lätt att veta hur stor den ska vara. Och att köpa en cykel som det efter ett par rundor visar sig är för stor eller för liten är inte kul. Viss justering kan göras för att göra den mindre eller större men det är betydligt enklare att köpa rätt från början. 

Cykelstorlek

När vi pratar om storlek på cyklar är det ramstorleken vi pratar om. Behöver du råd att hitta rätt ramstorlek? När det kommer till barncyklar finns det en generell guide, se nedan. För cyklar till vuxna skiljer storleken från varumärke till varumärke. Respektive storleksguide hittar du nedan eller på produktsidorna när du valt cykel.

Storlekstabell för barncyklar 

Att "det är som att lära sig cykla" har blivit ett vedertaget ordspråk har vi full förståelse för. Det krävs mycket övning och träning som ofta också kräver en hel del frustration för såväl cyklist som förälder. Men när det släpper, då är det värt det. När barnen tar de första tramptagen på cykeln efter lång tid av övning på trehjuling, cykel med stödhjul eller balanscykeln är smått otrolig. Samma känsala innfinner sig ett par år senare. Självständigheten att själv börja kunna ta sig till skolan, träningen eller kompisarna är oslagbar. På Intersport har vi ett stort utbud barncyklar

Storlek på cykeln

Behöver du råd på vilken storlek ditt barn ska ha på sin nya cykel? Här nedan hittar du en storlekstabell på juniorcyklar för att få bättre koll på vad som kan passa ditt barn. Då olika cykeltillverkare använder varierande ramutformning är nedan tabell bara en vägledning. Det kan vara bra att ha med barnet i butik för att prova ut den perfekta storleken på barncykeln.

Storlek på cykel

ÅlderLängd cmStorlek tum
3-4 år 90-110 cm 12"
4-6 år 105-120 cm 16"
6-8 år 115-125 cm 20"
7-11 år 125-145 cm 24"
11> 145-160 cm 26"

Juniorcyklar på Intersport

Välkommen in till oss på Intersport för att köpa cykel till barn eller vuxen. Vi har ett stort utbud av cyklar till vuxna och barn i alla åldrar. Allt från trehjulingar och balanscyklar för barnen till Mountainbike och el-cyklar

Andra 'Cykelguider' inlägg