Nyfiken på Albin Ekdal?
Fotbollsguider

Nyfiken på Albin Ekdal?

Vi träffade honom för ett par snabba frågor. Vill du veta vad han är rädd för, vem hans förebild är och vilken musik han lyssnar på? Läs svaren här!

11 mars 2015

Vi träffade honom för ett par snabba frågor. Vill du veta vad han är rädd för, vem hans förebild är och vilken musik han lyssnar på? Läs svaren här!

Albin Ekdal med tre ord
Snäll, omtänksam och hetsig.

Hetsig?
Ja, jag vill att det ska vara lite fart. Jag gillar raka bud liksom. Att spilla onödig tid är bara frustrerande.

Musik
Jag har en väldigt blandad musiksmak och lyssnar på allt ifrån Metallica till Eric Prytz.

När lyssnar du?
Främst i bussen på väg till arenan när vi ska spela match. I omklädningsrummet innan match vill jag att det ska vara tyst. Då ligger fokus enbart på min prestation.

Förebild?
Zinedine Zidane men han spelar ju inte längre så jag säger Andrea Pirlo. Han har en härlig spelstil och en cool stil över lag.

Uppladdning
Jag äter och dricker alltid ordentligt innan match. Man läser ju att vissa spelare har olika ritualer och skrockgrejer för sig. Sådant håller inte jag på med, det verkar mest vara psykiskt påfrestande.

Nedvarvning
Jag är väldigt fokuserad innan och under match och det kan vara ganska mentalt påfrestande att spela. Efteråt vill jag bara träffa mina vänner, snacka skit och koppla bort fotbollen totalt.

Favoritappar
Twitter för att läsa vad som händer i världen, Instagram för att se vad mina vänner gör och ibland för att visa vad jag själv gör och Livescore för att hålla koll på alla sportresultat.

Rädsla
Att inte uppnå mina karriärmål. Den dagen jag slutar vill jag känna mig helt nöjd, att jag inte hade kunnat göra någonting annorlunda. Det är det jag strävar efter hela tiden, att göra mig själv stolt.

Resmål
Jag var nyligen i Grekland med min tjej och innan det var jag med några vänner i Frankrike. Så länge jag är i gott sällskap spelar resmålet ingen större roll. 

Last
Under min semester brukar det bli det lite för många hamburgare men annars är jag ganska bra på att hålla mig ifrån skräpmat och godis och sådant.

Andra 'Fotbollsguider' inlägg