Träningen har blivit en viktigt del för att hitta min plats
Livsstilsguider

Träningen har blivit en viktigt del för att hitta min plats

Elin Fransson, flickvän till Marcus Rohdén, om kärleken, livet i Italien och träningens plats.

25 juni 2018

Hur hittar man sitt eget liv i livet med ett fotbollsproffs?

Elin Fransson är sedan fyra år tillbaka tillsammans med fotbollsproffset Marcus Rohdén. Inför sommarens stora fotbollsfest är det mycket fokus på spelarna i det svenska landslaget. Givetvis är vi mycket intresserade av dem men ville också höra tankarna från en av spelarnas bättre hälft. 

Träningsprogram, balans och träningsmotivation

Vi pratar om livet i Italien, hur man hittar sin plats samtidigt som man uppoffrar väldigt mycket och givetvis om det stundade bröllopet. Elin har genom träningen hittat sin plats. Även om hon även tidigare, när de bodde i Sverige, tyckte om att träna har det nu blivit än viktigare och fått en större plats i livet. Vi pratar om träningsprogram, balans i träningen och hur bra det kan vara för motivationen att ibland bara köpa lite nya träningskläder. 

Tills vi flyttade till Italien levda jag som de flesta andra 

På vilket sätt tror du ditt liv skiljer sig som mest från andra 20 åriga-tjejer?
- Jag tror det skiljer sig på många olika sätt. När min kille Marcus spelade i Sverige då levde jag mitt liv som de flesta andra, jag jobbade, tränade, var med mina vänner och familj. När vi flyttade utomlands blev det ett äventyr tillsammans, givetvis innebär det ju uppoffringar. Jag lever ju mitt liv efter Marcus på något vis, där fotbollen styr.

Finna sin egen plats i det hela

Man får finna sin egen roll i det hela. För mig tog det tid, men att flytta till Italien med mitt livs kärlek har varit det bästa jag har gjort. Jag har vuxit oroligt mycket som människa, blivit starkare och oroar mig inte så mycket längre över diverse saker, allting löser sig. 

Jobbigaste med att vara ihop med ett fotbollsproffs

Vad är det jobbigaste med att vara ihop med ett fotbollsproffs?
- Det jobbigaste är att man aldrig riktigt kan planera, fotbollen styr helt enkelt. 

Italien är bästa landet

Vad är det häftigaste du gjort som du inte fått göra om du inte var tillsammans med Marcus?
- Flytta till Italien. Det hade jag inte gjort utan honom. Men nu är vi båda förälskade i det landet. Både maten, människorna och miljön. Bästa landet. 

Bröllop i Italien

Grattis till förlovningen! Blir det bröllop?
- Tack!! Ja, vi gifter oss nästa sommar i Italien. Det ska bli underbart!

Träningen gör så mycket gott

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
- Det är lite olika. Men de flesta dagar äter jag och Marcus frukost ihop innan båda drar iväg på träning. Träningen har verkligen varit viktig för mig nu speciellt när vi flyttade utomlands. Jag märker hur gott träningen gör för mig.

Därefter äter vi lunch ihop, gärna ute på stan. På kvällarna tycker vi om att laga lite god mat och kolla på tv eller en film eller serie. Är det hemmamatch så går jag givetvis på dem.

Amalfikusten är den vackraste platsen jag varit på

Vi har dessutom väldigt mycket gäster hos oss och då ser ju dagarna lite annorlunda ut, man vill ju gärna visa dem runt och hitta på saker. Ibland får Marcus någon dag ledigt, oftast efter en söndagsmatch och då har vi varit väldigt bra på att ta bilen och åka till olika platser. Man vet aldrig hur länge man kommer bo här, därför måste man passa på. Hela Italien är otroligt vackert! Vi har varit på många fina platser såsom Rom, Milano, Amalfikusten, Sicilien, Verona, Puglia området ochTropea. Men Amalfikusten har varit det allra bästa, vackraste platsen jag varit på. 

Träningsprogram

Hur ser en träningsvecka ut för sig?
- Jag har haft en tränare som jag tränat med tre gånger i veckan, där vi kört olika cirkelpass för hela kroppen. Utöver det brukar jag köra 1-2 pass själv på gymmet och tar gärna promenader ute, helst längst strandpromenaden. 

Bästa träningstipsen

Vilka är dina bästa träningstips?
- Att bara bestämma sig. Kanske också att planera in dagar då du verkligen ska till gymmet, ibland kan det vara jobbigt att ta sig dit men man ångrar aldrig ett träningspass. Dessutom mår man ju så himla bra efteråt! 

Cirkelträning är favoriten men slår inte löpning 

Om du bara skulle träna en sak för resten av ditt liv, vad skulle det vara?
- Oj vad svårt! Jag älskar varierad träning och gillar cirkelträning väldigt mycket. Men måste nog ändå svara löpning isåfall, jag tycker det är så himla härligt.

Hitta träningsmotivationen

Vad gör du när träningsmotivationen sjunker?
- Jag bestämmer mig och att köpa nya träningskläder peppar också. Känner man sig snygg när man tränar tror jag man tränar lite bättre ;)

Planera träningen för veckan

Hur gör du för att skapa en balans i din träning?
- Jag bestämmer mig för att köra minst tre pass per vecka, känner jag för att träna mer än det så gör jag det men känner jag inte för att träna mer så gör jag inte det heller. Viktigt att lyssna på sin kropp. Men jag tror verkligen att det är bra att bestämma sig för ett antal träningspass i veckan och försöka få det att bli rutin.  

Namn: Elin Fransson
Ålder: 24 år
Bor: Crotone, italien. 
Sysselsättning: Studerar italenska 
Familj: Min fästman Marcus Rohdén
Favoritmat: Asian fusion
Favoritträningsform: Cirkelträning
Favoritserie: La Casa de Papel
Instagram: @elinsigne

Andra 'Livsstilsguider' inlägg