Höstmode 2019
Livsstilsguider

Höstmode 2019

Våra designers ger här de fem mest solklara trenderna för AW19.

4 oktober 2019

Trender AW19

Så börjar så sakteliga den oändliga sommaren lida mot sitt slut och en ny årstid börjar göra sig påmind allt mer. Hösten, de varma dryckerna och vackra lövhögarnas tid. Men också en tid för nya trender och den kanske bästa modesäsongen på året. Våra designers ger här de fem mest solklara trenderna för AW19. 

Oversized

De tydliga influenserna från 90-talet är fortsatt starka under hösten. 90-talets hip-hop med de riktigt stora plaggen och varianter av skinny jeans och höga tights och träningsbyxor. Det är dessa som kombineras hösten 2019 och en tydlig siluett som är utmärkande är oversized upptill i kombination med smalare nertill. Hoodie. T-shirt eller bomberjacka i avslappnad passform med nedflyttad axelsöm och ett par träningstights eller leggings till det är så rätt. 

Den långa raka dunkappan

De stora modellerna upptill följer även med till de varmare jackorna senare i höst. Långa raka kappor i puffat material är riktigt snyggt och verkligen skönt. Dessutom höstens varmaste trend som vi absolut inte tackar nej till när höst börjar gå mot vinter och vindarna känns komma från vinklar vi inte trodde var möjliga. En dunkappa eller en modell i polyester är båda lika snygga, kanske har du andra aspekter som budget, värme och komfort som spelar in i valet. 

Ribbstickad beanie

Att få ta på sig mössan igen utan att bli allt för varm är en av de härligaste sakerna med det lite svalare vädret. Våra älskade beanies, av en del kallade hipstermössorna, har funnits ett tag och har under åren förändrats litegrann från säsong till säsong. För kommande säsong är det ribbstickade mössor med bred uppvikt kant som gäller. Gå diskret, välj samma färg som på övriga ytterkläder eller sätt lite färg på din outfit med hjälp av mössan. 

Fluffig jacka och accessoarer i pile

Materialet pile kanske i dagsläget inte säger så många särskilt mycket. Om det däremot benämns som det fluffiga fleecematerialet vi det senaste börjat se allt oftare på tröjor och jackor är det nog mer välkänt. Det mjuka och mysiga materialet är inte bara skönt utan har också bra värmande egenskaper och är dessutom riktigt snyggt. Till hösten ser vi inte bara de fluffiga i tröjor och jackor utan även på accessoarer som buffar och vantar mm. Här hittar du jackan om du är intresserad av den.

Färgskalan från 70-talet

Höstens hetaste färgskala är utan tvekan en tillbakablick till 70-talet och de dova gula, bruna och beige tonerna. Färgbenämningar som senapsgult, tobaksbrunt, jordnöt kompletteras med rostrött och dov skogsgrönt. Färgkombinationer som verkligen gör sig i hösten och matchar naturens skiftningar från september till november. Matcha hela outfitten i samma färgskala eller låt accessoarer eller andra mindre inslag bryta av i en iögonfallande färg.Mode på Intersport

På Intersport har vi mängder höstnyheter för dam, herr och barn. Kläder, skor, tillbehör, accessoarer och massa mer. Nike, adidas, Puma, Peak Performance, Champion, 8848 och många många fler. Kom in till någon av våra fullmatade och inspirerande butiker eller shoppa loss online. 

Andra 'Livsstilsguider' inlägg