Julklappstips till dina nära och kära
Livsstilsguider

Julklappstips till dina nära och kära

Vet du inte vad du ska slå in och lägga under julgranen? No worries! Vi hjälper dig.

24 december 2018

Julklappar inom träning och hälsa

Tiden fram till jul känns för vissa oändligt lång, för andra alldeles för nära. Tiden kvar till jul närmar sig med stormsteg och det är högtid att börja fundera på vad som ska läggas under granen och inom kort även börja köpa julklappar till dina nära och kära. 

Ska du dessutom rimma på alla julklappar hjälper vi dig en bit på vägen med roliga och bra julklappsrim

Kettlebell

Träning med kettlebells har blivit allt mer populärt den senaste tiden. Den syns i de flesta gym, används i flera träningspass på träningsanläggningar och börjar bli allt vanligare även för hemmaträning. Anledningen till att många blivit som tokiga i kettlebellen är mest troligt på grund av dess mångsidighet och flexibilitet. Du kan träna hela kroppen i massa olika övningar med endast ett redskap. Kettlebellen finns i flera tyngder och det är upp till dig som köper julklappen att avgöra hur stark mottagaren är.

Löparklocka

Att ha koll på sin puls, sovmönster och träning ger dig bättre koll på hur du faktiskt mår. Med en pulsklocka kan du dessutom få hjälp och guidning i träningen och nå resultat du inte trodde var möjligt. Du kan enklare sätta upp mål för din träning, utvärdera din träning och pusha på gränserna lite mer för varje pass. Idag kan du genom många alternativ använda samma pulsklocka till både löpning, simning och cykling med mera.  Se hur distans, medelhastighet och jämföra med tidigare pass är så mycket roligare än man kan tro. 

Löparskor

Det finns många faktorer som ska stämma överens när det är dags att köpa löparskor. På Intersport gör vi en analys innan vi guidar dig till rätt sko med utgångspunkt i dina fötter, underlag, träningsmängd och löpsteg. Om du inte har fått en modell utskriven på önskelistan är det inte att rekommendera att köpa en löparsko utan att personen som ska springa i dem är med. Ett bra tips är att ge bort ett presentkort så att personen i fråga kan gå till en Intersportbutik och få hjälp och prova ut rätt löparskor. 

Vinterjacka

För den som är frusen eller tror att den kalla vintern kommer först efter jul även i år är en varm vinterjacka den bästa julklapp. På Intersport har vi jackor i alla färger, modeller, stilar och prisklasser. Kanske passar en skidjacka bäst, en klassisk och snygg vinterjacka eller en riktigt varm jacka för när temperaturen smugit sig under nollstrecket?Skulle jackan inte passa i storlek eller mak är det bra att veta att vi har 365 dagars öppet köp på Intersport.  

Underställ

Om ni ska på skidresa eller bara ser fram emot en vit jul i mellandagarna är ett underställ en bra julklapp. Om du väljer ett ullunderställ eller ett underställ i polyester är upp till plånbokens generositet samt hur understället ska användas. Oavsett är det kläder i funktionsmaterial att bära närmast kroppen som håll dig varm och torr i kylan. Då kan du vara ute och leka, åka skidor eller träna hårt och samtidigt hålla dig fräsch, bekväm och i behaglig temperatur kylan till trots.

Padelracket

Padel är en av Sveriges snabbast växande sporter just nu. Det är som en blandning mellan tennis och squash och är framför allt populär i Spanien och Latinamerika, där det finns tusentals banor och miljontals utövare. För några år sedan introducerades sporten i Sverige och padelhallar poppar nu upp runt om i landet. Många av de som testar sporten fastnar direkt. Massa glädje, härlig gemenskap och riktigt bra träning för den som får ett paddelrack i julklapp.

Ryggskydd och skidhjälm

För den som älskar att kasta sig ner för hårt pistade nedfarter eller i den puderlika nysnön är julklappsalternativen många. Skidor, pjäxor, stavar eller skidkläder är bara början inom alpint. Dock finns det två julklappar som kan vara viktigare än några andra, ryggskyddet och skidhjälmen. Den förstnämnda skyddar ryggen mot smällar och värmer även lite extra och skidhjälmen är den viktigaste säkerhetsåtgärden och en självklarhet i utrustningsväg i backen.

Vinterlek

Givetvis ska du vara ledig, ligga på soffan och bara mysa under julledigheten. Men för att kunna njuta lite extra är lite rörelse och frisk luft innan ett bra tips. Med ett par skridskor, en snowracer, pulka eller ny overall i julklapp är det en självklarhet både för stora och små att komma ut och testa i snön. Susa ner för backen, bygga snögubbar eller lära sig nya tricks på isen är verkligen roligt. All ny energi och den goa känslan i kroppen när man kommer in är bara en bonus. 

Sportutrustning

På Intersport älskar vi sport, all typ av sport! Vi har kunskapen, erfarenheten och produkterna för att hjälpa dig hitta en julklapp till en riktigt sportig typ. Innebandyklubbatennisrackfotbollsskorbasketkorgpingisbord eller hockeyskridskor för att bara nämna några förslag. Vi tror på mer rörelse, gemenskap och träning och gör allt vi kan för att privatpersoner och föreningar ska ha de bästa förutsättningarna för mer rörelse.

Vallningsfria skidor

De vallningsfria skidorna gör det smidigare, enklare och mer lättillgängligt för både barn och vuxna att ta sig ut i skidspåret. Med stighudar under skidan krävs ingen fästvalla vilket ofta skapar mycket funderingar utifrån väder och temperatur. På med lite glidvalla och du är ute i spåret på nolltid. 

Julklapp till pojkvän, mamma och bonusbarn

Kanske har du tydliga önskelistor att utgå ifrån, kanske har du det inte. Kanske vill du överraska någon med något de inte hade förväntat sig, kanske vill du gå på ett säkert kort. Kanske ska du köpa till halva släkten, kanske har du bara en person på din lista. Oavsett hur dina tankar går inför julhandeln har vi ett gäng bra tips. Julklappstips till pappa, mormor, extramamma, syskon, mostrar, bonusbarn, kusiner och många fler. 

Presentkort i jul

Vet du inte alls vad du ska köpa är ett presenkort i julklapp alltid ett säkert kort, i dubbel bemärkelse. Då kan personen köpa vad hen vill från vårt enorma utbud och du kan ta åt dig äran i slutändan. Du kan också öronmärka presentkortet till något speciellt och ge borrt det som ett upplevelsepresentkort. 

God jul från Intersport

Glöm inte att njuta i jul. Julklappar ska inte innebär stress utan ska vara det lilla extra som förgyller och en möjlighet att visa uppskattning. Vi på Intersport vill önska alla en god jul med mycket kärlek, glädje och rörelse.

Andra 'Livsstilsguider' inlägg