Så tar du hand om dina sneakers
Livsstilsguider

Så tar du hand om dina sneakers

De bästa tipsen för att hålla skorna fräscha hela säsongen

21 februari 2020

Sneakers - så får du dem att hålla

I flera månader har de varit instängda i garderoben, då och då slänger du en blick på dem och längtan efter våren blir starkare och starkare. Vi snackar så klart om sneakers. För sneakerspremiär = vår. Och snart är det dags!

Här får du de bästa tipsen för hur du håller dina sneakers rena och fräscha hela säsongen.

1. Rätt förutsättningar

Impregnera mera! Något som många slarvar med är att impregnera skorna direkt innan den första användningen. Gör man det står skorna emot smuts och väta betydligt bättre (och det underlättar nästa steg!)

2. Rengöring

Slå sulorna mot varandra och få bort det värsta dammet, torka sedan av skorna med en fuktig trasa för att få bort den synliga smutsen. Behöver dina sneakers djuprengöras? Inga problem! Applicera några droppar skoputs på en våt skoborste och skrubba så att det bildas skum. Använd en tandborste om det är svårt att komma åt med skoborsten. Torka av med en handduk och upprepa.

3. Förvaring

Lägg ner vanligt hushållspapper, eller våtservetter, i skorna för att få bort fukt och lukt (särskilt bra om du brukar bära sneakers utan strumpor). Ett tips är att förvara skorna i originallådan.

4. Snöra om

Ett enkelt och billigt sätt att förnya looken är ett par nya snören. Byt ut de gamla mot nya eller blöt de gamla i tvättmedel och tvätta i maskin med andra vita plagg.

Smellwell

Ett sista bonustips för att öka hållbarheten och få skorna att hålla sig fräscha längre är att lägga i Smellwell doftpåse. Smellwell absorberar fukt i skorna vilket hjälper till att eliminera illaluktande dofter av fotsvett eller annan fukt i dina skor. 

Sneakers på Intersport

På Intersport hittar du en mängd olika sneakers. I olika färger, olika modeller, olika stil och med med olika detaljer. Här finns sneakers från Nike, addidas, Puma, Reebok, New Balance och många många fler. Vi har sneakers både till dam, herr och även barnsneakers. 

Andra 'Livsstilsguider' inlägg