Butikspersonal blir löparexperter
Löparguider

Butikspersonal blir löparexperter

Löparutbildning gör butikspersonal till löparexperter

Löpexperter i butik ger dig bästa löparskorna

Varje kund ska få hjälp att hitta rätt sko för sin unika fot, sitt löpsteg och sina mål. Därför går 200-300 Intersportmedarbetare varje år på Running Camp, där hela sortimentet av löparskor granskas och testas i sin rätta miljö. 

Utbildning inom löpning

Intresset för löpning blir starkare för varje år och utbudet av löparskor, tillbehör och funktionella kläder växer. För att alla kunder ska hitta rätt skor i en djungel av produkter är det viktigt att Intersports säljare kan sortimentet, förstår löparupplevelsen och framförallt kan lära känna varje kunds unika behov. Sedan tre år åker därför över 200 medarbetare årligen på Running Camp för att bli inspirerade och få uppleva skorna i sitt rätta element.

- Vi vill vara bäst i branschen på att ta hand om våra kunder. Det innebär att vi måste ligga i framkant med våra utbildningar – både när det gäller antalet medarbetare och sättet vi gör det på, säger Henrick Gustavsson, projektledare på Running Camp.

Tester, workshops och föreläsningar om löpning

Under våren har Running Camp arrangerats i både Stockholm och Göteborg. Varje tillfälle har bestått av två fullspäckade dagar med tester, workshops och föreläsningar om allt från produkter till idrottsskador och pulsträning. Och frågar du deltagarna själva så är helt klart den största höjdpunkten att få klämma och känna på årets nyheter och såklart testa varenda sko.

- Skorna testat ute i löpspåret för att upplevelsen ska bli densamma som för kunden. Vi vill verkligen att medarbetarna ska förstå hur det känns att springa i skorna de säljer och att de ska känna sig ännu tryggare i att kunna rekommendera rätt sko till kunden utifrån dennes specifika behov, säger Henrick Gustavsson. Utbildning inom löpning och löparskor

Running Camp är en av de upplevelsebaserade sälj-och serviceutbildningar som Intersport Academy anordnar varje år för sina medarbetare. 2017 hölls Running Camp i Göteborg och Stockholm med 200 deltagare. Andra upplevelseutbildningar Intersport anordnar varje år är inom alpin skidåkning, funktionella träningskläder, cykling, friluftsliv, hockey och längdskidåkning. Alla utbildningar sker på plats i autentisk miljö. 

Prova löparskorna

Att köpa löparskor ska vara mer än att få en lektion i hur skon är uppbyggd och hur mycket den väger. Därför provsprings samtliga modeller av Intersports löparskor.

Mer kunskap om löparskor och joggingskor 

Vi tog ett snack med Henrick Gustavsson, HR-specialist och projektledare för utbildning på Intersport.

Running camp, vad är det?
- Det är ännu en av våra upplevelsebaserade utbildningar där vi verkligen får möjlighet att lära oss mer om våra produkter men också faktiskt testa hur det känns när vi använder dem i sitt rätta element. I mars anordnade vi Running Camp på fyra orter runt om i Sverige och alla som säljer löparskor på Intersport bjöds in. Totalt var vi drygt 300 personer som var med.

Löpteknik och löpartips

Så ni har provsprungit löparskorna?
- Precis! Under två dagar har deltagarna fått testa hela vårt sortiment av löparskor genom att provspringa samtliga modeller. Vi har också lagt mycket tid på att diskutera löpteknik med Mr Marathon Anders Szalkai, men också med våra leverantörer för att göra medarbetarna ännu tryggare i att ge våra kunder tips om hur de ska komma igång eller utveckla sin löpträning.

Bäst på sport

Varför är det så viktigt för Intersport att göra just den här typen av utbildning?
- Vi strävar hela tiden efter att bli bäst på sport och därför är det viktigt att våra medarbetare själva får uppleva produkterna vi har i butik. Om våra medarbetare kan återge en känsla av hur en produkt verkligen fungerar, mer än att bara berätta om hur mycket den väger eller är uppbyggd, ja då kan vi möta kundernas behov på ett ännu bättre sätt.

Kommer ni att fortsätta med Running camp?
- Det kommer vi definitivt att göra och då med målsättningen att göra det ännu bättre!

Andra 'Löparguider' inlägg