Test: Löparskor hösten
Löparguider

Test: Löparskor hösten

Vi har testat höstens löparskor för att du lättare ska hitta rätt.

14 augusti 2019

Bäst i test löparsko 2019

Den friska luften, de vackra färgerna och peppen efter sommaren. Hösten är en perfekt årstid att kickstarta löpningen. Egentligen är det bara en sak du behöver för att ge dig ut på en löprunda, ett par löparskor. Men vilka ska man välja? Vilka passar bäst för just dig? Här har vi testat höstens nyheter för att ge dig lite hjälp på vägen. 

Se alla löparskor här. 

NIKE ZOOM FLY 3

 

Läs mer och köp Nike Zoom Fly här.

SNABB OCH EFFEKTIV MED HÄFTIG LÖPKÄNSLA

Inspirerad av rekordskon Vaporfly Next% har Zoom Fly en responsiv utformning som omvandlar trycket i varje steg till energi. Nike Zoom Fly 3 är en sko för dina snabba långa tempopass och tävlingar.

Sulans carbonplatta och den mjuka foamen React ger spänst i varje steg och driver dig framåt så att du kommer närmare dina mål. 

Stabilitet: Neutral.
Vikt: 252 gram.
Design: En klart häftig futuristisk och riktigt snabb design som kan göra att du slår personligt rekord av bara farten.
Ordinarie pris: 1699:-

ASICS GEL-CUMULUS 21 

Läs mer och köp Asics Gel-Cumulus här.

SKÖNT DÄMPAD LÖPARSKO FÖR BÅDE LÅNGA OCH KORTA PASS

Som namnet antyder är Cumulus en sko som ger dig känslan av att springa på moln, Version 21 av klassikerna från japanska Asics har fått en bredare sulbas och en yttersula för total markkontakt som ger en jämnare löpning samt FlyteFoam-teknologi och gelkuddar i mellansulan för bästa svikt i steget.

Ovandel med få sömmar samt ventilerande mesh samt en förbättrad hälkappa med mer rund form för ett bättre hälgrepp.

Stabilitet: Neutral.
Vikt: 292 gram.
Design: En blandning av klassisk Asics look med en modern och fräsch ovandel ger en attraktiv sko som presterar på varje löprunda.
Ordinarie pris: 1499:-

ADIDAS SOLAR BOOST 

Läs mer och köp adidas Solar Boost här.

STABIL DISTANSSKO FÖR MÅNGA MIL

Solar Boost ST är ett tydligt exempel på det nya sättet att bygga stabila löparskor. Med stödjande sarger samt dubbel densitet av dämpande Boost ger den löparen support utan att störa löpkänslan. Ovandel i luftig mesh och ”Tailored Fibre Placement”-sömmar för bra stöd runt mellanfoten.

Stabilitet: Stabil.
Vikt: 314 gram.
Design: Adidas tre ränder i kombination med funktionella ”NASA”sömmar som både ger en ny look samtidigt som de ger ovandelen stabilitet på rätt ställen.
Ordinarie pris: 1599:-

Saucony Ride ISO

Läs mer och köp Saucony Ride ISO här.

PÅLITLIG KOMFORT PÅ ALLA DISTANSER

Ride ISO 2 har en god kombination av låg vikt, flexibilitet, grundstabilitet och responsiv stötdämpning vilket gör den till en väldigt löpglad sko. Sauconys uppdaterade ISOFIT omsluter foten som en socka och ger samtidigt komfort, stöd och följsamhet. 

En ny mer skålad hälkappa tillsammans med Formfit som är en rundad form på fotbädden ger bra passform i hälen och stöd i fotvalvet.  

Stabilitet: Neutral.
Vikt: 226 gram.
Design: Högre yttersula ger ett modernt utsseende, kombineras med stilren och lyxig touch som matchar det mesta både i löpspåret men även till vardags. 
Ordinarie pris: 1599:-

NEW BALANCE VONGO V4

Läs mer och köp New Balance Vongo här.

STABILITET BEHÖVER INTE BETYDA HÅRT

Vongo är en sko med spänstig och mjuk sula som stödjer utan att vara hård. Med data från massor av löpare har man lyckats skapa en geometri på den mellansulan som ger just bra stöd utan att offra löpkänslan. Ovandel i mesh utan jobbiga sömmar. Den strumplika "kragen" vid ankeln ser till att foten hålls på plats på ett bekvämt sätt.

Stabilitet: Stabil.
Vikt: 257 gram.
Design: Modern och stilren design med en diskret och iögonfallande färgställning i lysande vitt med detaljer i kontrasterande färg. 
Ordinarie pris: 1599:-

BROOKS GHOST  12    

Läs mer och köp Brooks Ghost 12 här.

“PERSONAL RECORDS JUST GOT SOFTER”

Landa mjukt i varje steg på ”DNA Loft”-kudden och drivs framåt av Bio Mogo sulan i Brooks populära modell Ghost. Foten hålls säkert på plats av den nya bekväma ”Flat Knit- textilen och 3D Fit print ger stöd utan att kännas. Spring mjukt mot nya rekord eller njut på en morgonrunda. Finns även med GORE-TEX®-membran.

Stabilitet: Neutral.
Vikt: 264 gram.
Design: Diskret design i kontrasterande höstfärg i grafiskt mönster.  
Ordinarie pris: 1699:-

Asics Gel-Kayano

Läs mer och köp Asics Gel Kayano här.

KAYANO 26 MED FLYTEFOAM PROPEL FÖR BRA SKJUTS I VARJE STEG

Få löpskor har samma status som Gel Kayano och den 26 versionen gör inte någon besviken. Kombinationen av skön dämpning, bra stabilitet och den omtyckta passformen är svårslagen. En fantastisk sko för långa pass som vill ta dig ännu längre.

Stabilitet: Stabil 
Vikt: 260 gram
Design: En härlig stark färg på en lyxig sko som lockar till löpning vid första anblicken. 
Ordinarie pris: 1899:-

NIKE AIR ZOOM PEGASUS 36

Läs mer och köp Nike Air Zoom Pegasus här.

LÄTT OCH LÖPGLAD KLASSIKER SOM ALLTID LEVERERAR

Nikes ikoniska Pegasus passar lika bra för elitlöparen som den glade motionärenOvandelen i sömlös ”engineered mesh” med perforeringar som ger mycket goda andningsegenskaper. En smal hälkrage och tunn plös minskar volymen utan att kompromissa med komfort

Zoom Air kudden går genom hela mellansulan, vilket ger en smidig övergång i steget och god respons.Designen av yttersulans wafflemönster hjälper till att absorbera stötar och ge bra grepp.

Stabilitet: Neutral
Vikt: 260 gram
Design: Modern och snabb design som passar lika bra i spåret som på stadens gator. 
Ordinarie pris: 1299:-

HOKA CLIFTON 6

Läs mer och köp HOKA ONE ONE Clifton här.

RULLA FRAM PÅ VÄGARNA MED HOKA CLIFTON

Hokas mest säljande modell i 6:e versionen har som tidigare den berömda ”vagg” liknande Meta Rocker som hjälper dig till ett effektivt löpsteg. Den kraftiga men otroligt lätta mellansulan ger en skön komfort och bra repons i varje steg på allt från korta pass till de extra långa turerna på hårda vägar.

Ovandelens mesh har uppdaterad passform och bra ventilation. Yttersulan ger full markontakt och har strategiskt placerade gummidelar för slitstyrka på utsatta ställen vilket ger lägre vikt. 

Stabilitet: Neutral
Vikt: 255 gram
Design: Spännande utseende som ger en känsla av något helt nytt som man bara måste testa. 
Ordinarie pris: 1799:-

ADIDAS UltraBOOST 19 

 

Läs mer och köp adidas UltraBoost här.

ADIDAS MEST INNOVATIVA LÖPARSKO

adidas har kommunicerat Ultra boost som en av deras toppskor och vi förstår varför. Primeknit ovandelen fixerar foten perfekt och optimal komfort med sin sömlösa strumpliknande konstruktion. Den skapar stöd utan att belasta på tryckpunkterna och är lika skön för långa distanser som kortare intervaller.

Stabilitet: Neutral
Vikt: 268 gram dam
Design: Annorlunda och kul design i nya Ultra boost med olika färger, former och detaljer som gör att vi vill använda dem både på löprundan och som sneakers på stan. 
Ordinarie pris: 1799:-

Testa på riktigt

Gör en löpanalys i butik och få med dig ett garantibevis på vår Testa på riktigt-garanti. Då kan du testa dina löparskor hemma, i löpspåret, på löpbandet eller på en helt annan plats i upp till 30 dagar, om du inte är helt nöjd får du byta dem till ett par helt nya. Du kan även köpa löparskor online och ta med dem till valfri butik för att få ditt garantibevis efter en löpanalys. 

Andra 'Löparguider' inlägg