Tips för ett aktivt friluftsliv
Outdoorguider

Tips för ett aktivt friluftsliv

Philip Bergström spenderar dagarna med att tipsa kunder om kläder och utrustning som gör det enklare och roligare att vara ute i naturen. Här är hans tips till dig!

4 juli 2017

Dra åt skogen! Låter det negativt tycker du? Inte om du frågar Philip Bergström,  för efter fjällsemestern för åtta år sedan är han nämligen helt såld. Nu spenderar han dagarna med att ge kunder tips om kläder och utrustning som gör det både enklare och roligare att vara ute i naturen. Och såklart bjuder han även våra Stories-läsare på några tips!

– Jag älskar att vara ute i skogen. Det handlar om en slags känsla att få uppleva att man är en del av något större. Naturen är inte en del av dig, du är snarare en del av naturen, säger Philip som i dag är butikschef på INTERSPORT i Gävle.

Att bara få vara – helt utan uppkoppling och vardagens stress och utmaningar – är något som Philip Bergström prioriterar högt. Faktum är att han tillsammans med familjen nyligen tog steget att lämna innerstaden för att istället bygga hus med skogen direkt inpå knuten.  

– Det har medfört att det blir mer och enklare att ”bara gå ut”. Det känns viktigt för mig att mina barn får växa upp i den miljön med grundläggande värderingar och respekt för natur och djur.

Vad säger du till dem som gör likhetstecken mellan friluftsliv och äventyr?
– För vissa kan äventyr vara att kliva utanför dörren. Det är helt och hållet du själv som avgör vad ett äventyr är. Friluftsliv är ett sätt att leva. Jag älskar äventyr också. Det innebär inte att genomföra en större prestation utan snarare att älska utmaningen, säger Philip Bergström.

Hans bästa tips till andra naturälskare är att less is more.

– Se till att ha bra kläder och en utrustning som du enkelt får med dig så att det inte blir ett stort projekt att ta sig ut. Det är viktigt med bra kläder som du känner dig bekväm i. Dessutom vill man ju ha med sig lite utrustning beroende på vad utmaningen är. Sen är det faktiskt inte den som dör med mest prylar som vinner – även om jag kandiderar på den titeln!

Philips tipsar om kläder och utrustning för friluftslivet:

Byxa: Fjällräven Keb Trousers – för mig är det den ultimata byxan. Stora rymliga fickor, stretch med god andningsförmåga på utvalda platser, fyra stora ventilationsöppningar som gör att man i princip aldrig mer behöver kompromissa med ett par shorts istället samt förstärkt med slitstarkt G-1000 på slitageytor.

Satsa på merinoullkläder närmast kroppen. En av ullens alla bra egenskaper är att det värmer även om det blir blött.

Flaskor och termosar från Klean Kanteen – flaskorna är tillverkade i rostfritt stål av högsta kvalitet. Tänk att man kan köpa en enda vattenflaska och ha den resten av sitt liv. En häftig tanke och det ultimata miljötänket.

Vikkåsa från McKinley – standardutrustning i bältet, tillsammans med kniven såklart.

Philip Bergström. Foto: Anders Nilsson. Philip Bergström, butikschef på INTERSPORT Gävle, älskar att vara ute i naturen. Foto: Anders Nilsson.

Andra 'Outdoorguider' inlägg