McKinley har allt för ditt friluftsliv
Personligt

McKinley har allt för ditt friluftsliv

McKinley är världens största Outdoormärke. I sortimentet finns allt du kan tänkas behöva för en hike, camping eller friluftsliv.

4 september 2019

McKinley har funktionskläder för ditt outdoorliv

McKinley har funnits i mer än 30 år och är ett av Europas största märken för outdoor. I sortimentet återfinns allt från skor och accessoarer till tält, ryggsäckar och – förstås – kläder i funktionsmaterial som friluftsbyxor, underställ och träningskläder för utomhusaktivitet. Kort och gott allt man kan tänkas behöva för en hike, camping eller friluftsliv. Inspireras och hitta kläder för alla väder!

Friluftskläder för en aktiv fritid

Catrin Gujer är product manager på Intersport och arbetar med funktioner, trender och material dagligen. 

– Vi har hårda krav i våra tester av material. För barnkläder gäller speciella krav som vi noggrant följer; exempelvis löstagbara huvor på alla jackor eller inga snoddar som hänger. Vi lägger mycket tid på passform och design för att få fram snygga och praktiska plagg, säger Catrin Gujer, product manager på Intersport. 

Vattentäta kläder med andningsfunktion

När det kommer till att välja rätt regnkläder är det inte alltid helt enkelt. En del är vattentäta utan att ha andningsfunktion, andra tvärt om. I McKinleys sortiment bland ytterplagg och regnkläder har materialen en vattentät beläggning som gör att plaggen är vattentäta men samtidigt har en god andningsfunktion. 

– Här kan man som kund känna sig trygg i att man gör ett bra miljöval eftersom vi enbart jobbar med PFC-fria belag, det vill säga fria från miljöpåverkande fluorkarboner. Alla ytterplagg och regnplagg på McKinley har tejpade sömmar för att göra plagget vattentätt, berättar Catrin.

T-shirts, tröjor och underställ i ull

McKinley har även ett stort utbud produkter i ull och ullblandning, allt från t-shirts och tröjor till kvalitativa underställ i merinoull. Ullen har en fantastisk förmåga att hålla dig varm, den tar bort dålig lukt och värmer även när den är fuktig. Perfekt i skidbacken, vandringar eller det aktiva friluftslivet rent generellt. 

Friluftsbyxor för alla tillfällen

Ett par bra friluftbyxor är a och o för naturälskaren och skogsmullen. Men även för den som vill ha en bekväm och praktisk byxa för promenaden, den mindre utflykten eller trädgårdsarbetet. Outdoorbyxor från McKinley finns i både tunnare och kraftigare material som kan vara såväl vattenavvisande som snabbtorkande, se till att hitta rätt outdoorbyxor för det du ska göra.

– Vissa modeller är helt i stretch för en god komfort, och andra med partier i stretch för större rörelsefrihet men samtidigt i mer slitstarkt material om man rör sig i mer krävande terräng. 

Hybridjackan är användbar året runt

En tunnare dunjacka eller hybridjacka som den också kallas kan vara ett av garderobens mest användbara plagg. Användningsområdena är oändliga och den är så skön att du aldrig vill bära någon annan jacka. 

– Ja, McKinleys tunnare jackor som faktiskt är användbar året runt. Den är lätt och smidig att ha som mellanlager under vattentät jacka under tidig vår. Och när det blir varmare kan du använda lättviktsjackan som ytterplagg, säger Catrin.

Hybridjackan har ofta en paddad fram och baksida och armar i stretchigt material till skillnad från lättviktsjackan som är paddad i dun eller polyester overallt.  

Olika skor för friluftsliv

För att kunna vara aktiv i naturen krävs det ett par bra skor. McKinley har ett stort utbud av skor och kängor för att dina utomhusaktiviteter ska bli så fotriktiga och bekväma som möjligt. Kängor för att slippa frysa om fötterna i vinter, ett par bra sandaler för att promenera i värmen, ett par vandringsskor för både långa och korta promenader eller ett par stövlar för att hålla dig torr ochbekväm. 

McKinleys utbud är bredare än så

Inte nog med det stora utbudet av skor och kvalitativa friluftskläder, från Mckinley finns även allt du behöver när det kommer till utrustning. Alt från sovsäckar, tält, liggunderlag och campingutrustning till vandringsstavar, vattenflaskor, termosar och väskor. 

Andra 'Personligt' inlägg