Träningstrender 2017
Träningsguider

Träningstrender 2017

Träningstrenderna kommer och går. Crossfit, HIT, aerobics, yoga är bara några av de trender vi sett inom träningsvärlden de senaste åren. Frågan är vad som kommer bli nästa stora grej? Vi ha...

3 februari 2017

Trender inom träning

Träningstrenderna kommer och går. Crossfit, HIT, aerobics, yoga är bara några av de trender vi sett inom träningsvärlden de senaste åren. Frågan är vad som kommer bli nästa stora grej? Vi har tittat närmare på hur vi kommer att träna under 2017.  Här är några av träningstrenderna som spås bli stora under 2017.

OCR

Obstacle Course Race eller OCR, det vill säga att tävla i olika former av hinderbanor är en trend som fortsatt går starkt upp. Aldrig förr har det varit så populärt att springa, hoppa och vada genom lera, vattendrag och över hinder.

Med Ninja Warrior på TV och Tough Viking, Toughest och liknande lopp i flera svenska städer så ser 2017 ut att bli ett år där hinderbanorna blir allt mer populära.

Mer teknik

2014 utsågs aktivitetsarmbandet till årets julklapp. Sedan dess har teknik fått en fortsatt stor roll i vår träning. Snart kommer livestreaming av träningspass som man kan delta i hemifrån bli verklighet. Likaså ökar intresset för spelträning, under 2016 fick succéspelet Pokémon Go hela Sverige att gå ut och röra på sig och fler spel designade för att få folk att röra på sig är på väg. 2017 kommer bli ett år då tekniken fortsätter att motivera och hjälpa oss att må bra.

Träna utomhus

Det spås bli fortsatt populärt att ge sig ut i spåret och springa. En uppåtgående trend inom löpning är att man springer längre, den tidigare klassiska milen har utmanats av maratonlopp och mer extrema sträckor. Att utomhusaktiviteterna blir allt mer populära kommer leda till att många gymkedjor antagligen följer trenden. Löpskolor, hunderbanor och utomhusgym kan vara några av de satsningar vi kommer få se från gymkedjorna.

Yoga som ger lugn

Yoga har varit en träningsform som varit på tapeten länge nu. Det kommer nya populära former varje år och trenden spås fortsätta 2017. När vardagen och träningen blir mer intensiv så är yoga den perfekta lösningen på fysisk aktivitet som också ger inre lugn.

Extremsporter

Det är inte bara OCR och maratonlöpning som går starkt framåt. Även swimrum växer så det knakar. Det är en träningsform där man växlar mellan att springa och simma långa sträckor. Tävlingsformen triathlon, där man även cyklar vissa sträckor, är en träningstrend som fortsätter 2017. 

Andra 'Träningsguider' inlägg