Träningstrenderna vi minns 2016
Träningsguider

Träningstrenderna vi minns 2016

Julmaten är intagen och nyårslöften slipas. Men innan vi vinkar hejdå till 2016 tänkte vi på Stories sammanfatta några av de träningsformer som tagit för sig lite extra under året som gått.

29 december 2016

Träningen som varit mest populär iår

Julmaten är intagen och nyårslöften slipas. Men innan vi vinkar hejdå till 2016 tänkte vi på Stories sammanfatta några av de träningsformer som tagit för sig lite extra under året som gått. Vi vill också passa på att önska alla våra läsare ett riktigt gott och sportigt nytt år! Vi hörs igen 2017. 

Obstacle race

Att springa över världens högsta springramp, kravla genom lera och springa genom elvajrar har verkligen inte varit några konstigheter under 2016. Antalet äventyrslystna motionärer och elitidrottare som tar sig an utmaningen att köra diverse tuffa hinderbanelopp, så kallade obstacle race, stiger hela tiden.

Tough Viking marknadsförs som det mest brutala obstacle racet i Sverige och lockade 25 000 deltagare och 150 000 åskådare under förra året. Under 2016 startade även Nordens allra första obstacle run inomhus -  en fem km lång utmanande hinderbana runt, under och i Friends Arena.

Vill du läsa mer om Tough Viking och Arena Run rekommenderar vi att du läser mer här:

Tough Viking - Utmaning med extra allt

Högintensiv träning

En annan spaning är att den korta men högintensiva träningen snabbt har blivit populär. HIIT - High Intensity Interval Training och Tabata är några av de heta sätten att träna både intensivt och tidseffektivt. Tabata till exempel går ut på att du tränar din fulla kapacitet i 20 sekunder och vilar i 10, och upprepar det åtta gånger. Sen är det upp till dig om du vill göra det igen. Så nu kan du alltså inte längre skylla på tidsbrist utan kan riva av ett pass på några minuter. Du kan dessutom göra det var som helst eftersom ingen särskild utrustning behövs.  

Vill du få tips på hur du kan få ut mycket av träningen på kort tid? Kolla då in här:
Tuff tidspress - men ge träningen tid

Yoga

När tempot i livet är högt har yoga blivit ett allt vanligare verktyg att ta till mot vardagsstressen. Ordet yoga betyder förening/balans och syftar till balans mellan kropp och själv. Fördelarna med yoga är många. Du får träna igenom kroppen samtidigt som du jobbar med att vara närvarande i stunden och inte minst – att andas.

Här får du förslag på fem populära yogastilar att testa:
Yoga - träningsformen för dig som vill bli stark och smidig 

Swimrun

Sist men inte minst så har 2016 varit året då Swimrun verkligen slagit igenom. För även om sporten funnits i tio år så var det i sommar som intresset verkligen exploderade. Swimrun är en blandning mellan löpning och simning men tillskillnad från triathlon genomför du loppet i samma utrustning. Årets löpartrend säger vi och värt att prova om du inte redan gjort det. 

Mer om Swimrun kan du läsa här:
Swimrun - från världen till Sverige

Andra 'Träningsguider' inlägg