Tips på vardagsmotion
Träningsguider

Tips på vardagsmotion

Inspireras av fem personer och se vad de gör för att få till mer vardagsmotion.

1 januari 2019

Inspiration till mer vardagsmotion

Oavsett om du vill bli starkare, leva mer hälsosamt, få mer energi, gå ner i vikt eller få bättre kondition är vardagsmotionen a och o. Vi är idag allt mer stillasittande på jobbet, i skolan och vardagen och de allra flesta av oss behöver mer rörelse. Här inspireras vi av fem personer och vad de gör för att få till vardagsmotionen.

Dennis, ekonom

motioneraJag har spelat tennis mer eller mindre så länge jag kan minnas och tycker det är riktigt roligt. När barnen blev tillräckligt stora kompletterade jag min vanliga träning med att vara tränare till dem. I början såg jag det just som ett komplement och tyckte då att det var bra vardagsmotion och samtidigt få värdefull tid att hänga mer med barnen. 

"Jag tränar tennis med barnen"

Nu är barnen tonåringar och utvecklingen har gått snabbt de senaste åren. Tempot har ökat, slagen är kraftigare och taktiken för att sätta dit pappa är på en betydligt mer genomtänkt nivå. Jag gillar det, vi har riktigt kul och jag ser att de tycker det är roligt när det går bra. Sen om det går under kategorin vardagsmotion vet jag inte riktigt längre.  

Sonia, VD

motionJag har alltid varit mån om att ha möjligheten att kombinera arbetet med olika typer av rörelse och träning. När jag blev egenföretagare för nästan 10 år sedan var det viktigt att lägga in aktiviteter och rörelse i vardagen. När jag nu har börjat anställa personal tycker jag det är viktigt även för dem att få möjlighet till rörelse på olika sätt. 

"Friskvård och möjlighet till aktiviteter på jobbet"

Förutom friskvård som personalförmån har vi gemensam träning varje månad och samlingar i köket med olika utmaningar relaterat till hälsa. Det finns fräscha omklädningsrum för att uppmuntra till att springa eller cykla till jobbet eller på lunchen. Jag kommer inom kort även investera i ett gäng träningsmaskiner för att i ett konferensrum ha möjlighet att ha möte på löpband, crosstrainer eller motionscyklar.  

Kalle, art director

vardagsmotionJag och mina kollegor är faktiskt väldigt bra på att använda de höj och sänkbara skrivborden på kontoret. Det började som en utmaning och kul grej att pusha varandra att stå upp en massa men nu ställer sig folk upp titt som tätt och då hänger alla på. 

"Löpning och promenader med hunden"

Dessutom har jag efter sommaren köpt en hund, Miles, som är med på kontoret. Förutom att han sprider massa energi och glädje får han dessutom ut flera av oss på promenad minst två gånger om dagen. Det är uppskattat från husse att få sällskap och från kollegorna att få en paus och lite extra rörelse i den i övrigt stillasittande arbetsmiljön framför skärmarna. Jag har dessutom testat att springa hem från jobbet tillsammans med Miles. Det går så mycket snabbare än att ta bussen, så nästa år tänker jag att jag ska försöka springa hem ännu mer. 

Louize, ryttare och ridlärare

motionenFör mig behövs inte mycket träning utöver mitt dagliga arbete i stallet. Jag kör på konceptet vardagsmotion 24/7 känns det som. Det mesta som ska göras kräver styrka och en massa rörelse. Såväl arbetet i stallet, när jag är ridlärare och när jag är ute och rider själv. Att komma hem på kvällen och vara riktigt gött trött i kroppen genom att göra det jag tycker allra mest om. Det är verkligen en ynnest som jag fullkomligt älskar. 

"Rider själv, tillsammans med familjen eller elever på ridskolan"

När jag nu får med mig min son på mina ridturer kombineras vardagsmotionen med familjetid vilket är såväl kul som givande för oss båda två. Eller det hoppas jag han tycker också, haha! Det värmer i alla fall mitt mammahjärta lite extra.  

Soran, tandläkare

vardagsmotionenJag tycker det känns viktigt att göra olika aktiviteter med barnen. Både för att det är roligt att göra saker ihop, för att de också behöver rörelse och för att de ska se rörelse som en naturlig del och självklarhet. Vi gör allt från hinderbanor hemma i vardagsrummet till att simma, klättra eller dansa som är barnens favorit just nu.  

"Träning när tillfälle ges och tillsammans med barnen"

I bilen har jag alltid en väska med kläder anpassade för rörelse och på helgen brukar jag ta på min träningskläder efter frukost. På så sätt har jag alltid möjlighet att få in ett lunchpass på gymmet, en kompisdejt på tennisplanen eller en promenad hem från jobbet. Jag har efter barnen även fått förståelse för vad de ger i forma av extra träningen i vardagen. Allt ifrån att bära dem skrikandes ut från affären till att vagga dem till sömns och ta emot dem när de kommer springandes mot en. 

Mer vardagsmotion på Intersport

På Intersport finns allt du behöver för en mer aktiv vardag fylld med en massa rörelse och vardagsmotion. Vi tycker alla ska göra sig själva att aktivera sig mer och gör allt vi kan för att göra detta så lättilgängligt som möjligt för så många som möjligt. Här finns allt från cyklar till den som vill börja cykelpendla, nya träningskläder som man kan ha på sig även till vardags samt basketkorgar, studsmattor eller bollar som kan ge inspiration till mer rörelse med familjen. Välkommen till någon av våra butiker eller shoppa online på intersport.se

Andra 'Träningsguider' inlägg