Virtuell träning med Reebok och Les Mills
Träningsguider

Virtuell träning med Reebok och Les Mills

Immersive fitness är ett helt nytt koncept där Reebok och Les Mills bjuder in till en unik träningsupplevelse. I en specialbyggd studio tar instruktören med deltagarna på en färd genom tekno...

18 september 2014

Immersive fitness är ett helt nytt koncept där Reebok och Les Mills bjuder in till en unik träningsupplevelse. I en specialbyggd studio tar instruktören med deltagarna på en färd genom teknologi, kreativ design och träning.  Lena Holmberg, Sales & Marketing Director på Les Mills Nordic, berättar om konceptet.


Vad är Immersive Fitness?


Det är en helt ny träningsform som utspelar sig i en digital miljö med inspiration från bland annat musikkonserter, 360 graders bioupplevelser och så kallad exergaming, en träningsform där man använder sig av tv-spel. Träningspassen utspelar sig i en specialbyggd studio med stora skärmar där instruktören guidar deltagarna på en resa som är anpassad till musiken och grafiken.

Beskriv hur det är att vara med på ett pass.

Jag kan berätta om The Trip, ett cykelpass som ingår i konceptet. Man skulle kunna jämföra det med att åka berg- och dalbana. Ditt tag om cykelstyret är krampaktigt och det känns som att backarna får hela rummet att röra på sig. Just där och då känns det hårda greppet som en väldigt bra idé, men det enda som rör sig är grafiken på skärmarna. Det är en otroligt häftig och rolig upplevelse.
Tiden går väldigt fort och känslan av att man tränar försvinner helt. 

När kommer konceptet till gymmet runt hörnet?

Förhoppningsvis kommer detta vara ett möjligt sätt att träna på i framtiden. Hur långt fram i tiden är svårt att säga, då det handlar om investeringar av 3D-skärmar för anläggningarna. Men ett mer närbeläget steg är Les Mills Virtual.
 
Berätta om det!
I dagsläget erbjuder vi virtuell träning på ett flertal anläggningar runt om i Norden.
De virtuella klasserna är filmversioner av våra liveklasser som spelas upp på en stor skärm tillsammans med ett kraftfullt ljudsystem, de senaste hitsen och coaching från våra instruktörer. Med de här klasserna kan vi erbjuda folk det ultimata sättet att träna vad de vill, när de vill.

Varför tror du att virtuell träning är rätt i tiden just nu?
Den här träningsformen skapar en helt ny upplevelse i jämförelse med träningspass i traditionell gymmiljö. Vi vill få fler människor att röra på sig och detta är ett sätt att skapa nyfikenhet och locka fler till en hälsosammare livsstil.


Första stoppet för projektet var i London 28 maj. Nu följer en europaturné där Stockholm var först ut den 15–17 augusti. Nu väntar Berlin, Amsterdam, Paris och Milano. 2015 planeras en lansering i USA.

Följ resan på Instagram: @thepr0ject samt #immersivefitness

Andra 'Träningsguider' inlägg