Intersport storsatsar på skidutbildning
Vintersportguider

Intersport storsatsar på skidutbildning

Intersports butikspersonal ska vara bäst i landet på längdskidor!

27 oktober 2015

Bäst i Sverige på längdskidor

Intersports butikspersonal ska vara bäst i landet på längdskidor! Det är målet med en jättesatsning för att ytterligare höja kunskapsnivån bland personalen som Intersport nu gör på flera områden. På Torsby Skidtunnel & Sportcenter utbildades Intersports säljpersonal nyligen i allt som är värt att veta om längdskidåkning.

Kunskapen som krävs

Intersports kunder ska kunna lita på att de får den allra mest professionella kunskapen och servicen man kan tänka sig. Det är tanken bakom träffen för Intersports säljare som hölls i slutet av september i värmländska Torsby.

Utbildning inom längdskidor

Ingen sportkedja i landet satsar heller lika intensivt på utbildning av sina medarbetare och säljare som Intersport gör nu. I slutet av september var det dags för två dagars utbildning med sammanlagt över 120 deltagare som fick en rejäl duvning i allt som rör längdskidåkning: skidtest på snö, teknikträning med vana instruktörer, rullskidtest, valla-utbildningar utifrån kunskapsnivå hos deltagarna.

Varför är det så viktigt att utbilda säljarna?

– Det är viktigt att säljarna har gedigen och uppdaterad kunskap om produkterna för att kunna rekommendera och hjälpa kunderna att välja rätt.  Säljarens egna upplevelse av produkterna är A & O för att verkligen kunna förstå och hjälpa kunden till en så bra sportupplevelse som möjligt.

Hur tycker du att utbildningsdagarna i Torsby avlöpte?

– Kanon, vi var drygt 120 stycken taggade säljare från hela Sverige. Det var bra väder i skidtunneln och fina möjligheter till rullskidtest utanför. Jag vågar påstå att vi fick många aha-upplevelser och värdefulla clinics, som till exempel teknikgenomgångar och vallakurs.

Salomon, Atomic, Fischer, Swix, Swenor, Alpina och Skigo

Dessutom ingick en föreläsning och besök i landslagets berömda vallabil med vallningschef Urban Nilsson på plats samt flera olika clinics och workshops med leverantörer som Salomon, Atomic, Fischer, Swix, Swenor, Alpina, Madshus och Skigo.

Skidutrustning på Intersport

Ta del av våra personals breda kompetens och ta hjälp av dem när du ska köpa längdskidor och övriga längdtillbehör. Vet du vad du vill köpa inom vårt längdsortiment kan du även handla online på intersport.se.