DITT ÄVENTYR STARTAR HÄR
Vi har allt för ett aktivt liv i naturen.

Friluftsliv - ut i naturen!

Egentid i naturen, tältsemester med familjen eller en mer avancerad fjällvandring? Livet i naturen innebär så mycket mer än trånga tält, bristfällig mottagning och alldeles för många myggbett. Det är också nya upptäckter, gemenskap, massa frisk luft och ett obeskrivligt lugn.

SÅ STÄLLER DU IN DIN RYGGSÄCK

En bra förutsättning för en god vandringsupplevelse är att se till att din ryggsäck är korrekt inställd. Följ våra fem enkla steg för att förbättra ditt äventyr i naturen!

  1. Se till att höfbältet sitter på höften så att bäckenbenet stödjer ryggsäcken.
  2. Fyll på ryggsäcken så att den får vikt. Du kan till exempel lägga en badboll i botten och några påsar med kläder i det övre facket.
  3. Slacka axelremmarna och dra åt höftbältet kring höften så att höftkammen (benet som känns precis under midjan) hamnar utefter den övre kanten på höftbältet.
  4. Dra åt axelremmarna och se till att de sitter fast på ryggsäcken där den naturligt möter ryggen. Om inte, ta av ryggsäcken och justera.
  5. Spänn toppstramarna lagom hårt. Om du spänner för hårt kommer remmarna trycka på bröstkorgen och spänner du för löst blir ryggsäcken instabil.

Tänk på att inte stå för rak i ryggen när du ställer in din ryggsäck. Tyngdpunkten på säck och överkropp ska passera genom höften. Prova inställningarna genom att gå runt med ryggsäcken på. Då kommer din kropp in i en naturlig vandringsställning.

VILKEN STORLEK SKA MAN VÄLJA PÅ RYGGSÄCKEN?

Det första man ska tänka på vid val av ryggsäck är vilket behov man har. Vad är det tänkt att ryggsäcken ska användas till? Hur ofta kommer den att användas? Om du ska vara borta över dagen räcker ofta 30 liter. För en helg går det åt cirka 45 liter (beroende på vad för aktivitet som ska utföras).
Om du ska vara borta en hel vecka eller längre 55–75 liter. Det är lätt att ta med sig för stor packning på resan och en fylld ryggsäck blir tung att bära. En kvinna bör nöja sig med 60 liter, en man kan välja 70–75 liter vid vandring.

TESTA-PÅ-GARANTI!

Det är först ute i naturen som du vet om du har valt rätt tält. Därför har Intersport en Nöjd-Kund-Garanti när du köper ditt tält i någon av våra fysiska butiker. Den innebär att du kan använda ditt nya tält i 30 dagar och sedan byta om du inte är nöjd. Prata med någon av våra säljare!


TEMPERATURGRADERING PÅ SOVSÄCKAR

Sovsäckarna är temperaturtestade och graderade enligt EU-standard, EN 13537. Märkningen är vägledande eftersom temperaturkänsligheten är olika för män och kvinnor beroende på fysisk kondition, kroppsvikt etc. Övriga faktorer av betydelse för din sovkomfort är t.ex. typ av sovplagg, liggunderlag och tält, intag av mat och dryck etc.

COMFORT

Standard för nedre temperaturgräns där kvinnlig testperson (60 kg) kan sova i avslappnat ryggläge utan att frysa.

LIMIT COMFORT

Standard för nedre temperaturgräns där manlig testperson (70 kg) kan sova i hopkurad ställning utan att frysa.

EXTREME

Standard för nedre temperaturgräns vid extrem kyla med risk för förfrysningsskada (kvinnlig testperson – 60 kg).