Så köper du cykel online

Att köpa cykel online är enkelt, särskilt på intersport.se! 

  1. Börja med att läsa om olika cykeltyper här. När du valt vilken typ av cykel som passar dig ser du alla cyklar som kan tänkas passa. 
  2. Välj cykel och välj sedan vilken ramstorlek som passar dig. Se storleksguider om ramstorlekar på respektive produktsida (när du valt cykel). 
  3. Genomför köpet. När du får hem cykeln är den färdigmonterad, allt du behöver göra är att vrida styret rätt samt montera pedalerna. Nedan kan du läsa om hur du enkelt gör dessa justeringar. 
    Här kan du läsa om hur du monterar din MTB, Trekking & Hybridcykel.
  4. Har du ytterligare frågor är du alltid välkommen att kontakta Kundservice.

    Du hittar massor av andra bra cykeltips längst ner på denna sida.
    Lycka till med ditt köp! 


SÅ MONTERAR DU DIN CYKEL

När du får hem din cykel är den färdigmonterad. Allt du behöver göra är att vrida styret rätt samt att montera pedalerna.
Här kan du läsa om hur du monterar din MTB, Trekking & Hybridcykel.


VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ NÄR DU KÖPT NY CYKEL!

• Börja med att testa bromsarna så att de fungerar som de ska. Har cykeln fälgbromsar kolla att de inte är slitna eller tar snett och att bromsvajern löper friktionsfritt i sitt hölje. 
• Kolla att hjulen är raka och inte slår sidledes. Se till att alltid ha välpumpade däck för att undvika skador på fälgarna och för att hjulen ska rulla lättare. 
• Kedjan är infettad från fabrik men behöver smörjas regelbundet. Använd en tunn olja, gärna teflonbaserad. Kedjan slits mindre, rostar mindre och ger en bättre växling om den är smord och rengjord.  
• Efter en till tre månaders användning bör alla skruvar ses över och efterdras vid behov. Intersport bjuder på arbetet vid en första efterjustering, gäller inom ett år efter inköpsdatum och endast i våra cykelbutiker. Ta med originalkvitto och den folder som fås vid köpet. 
• Intersport lämnar garanti på cykeln enligt konsumentköplagen. 

Mycket nöje!

HJÄLMLAGEN FÖR BARN

Alla barn och ungdomar under 15 år ska använda hjälm när de cyklar eller blir skjutsade på cykel. Så säger lagen som trädde i kraft den 1 januari 2005. Detta gäller också om de cyklar inom inhägnat område. Cykelhjälm eller annan hjälm med jämförbara skyddsegenskaper kan användas. Barn och ungdomar under 15 år som inte använder hjälm kan stoppas av polisen men inte bötfällas. Föräldrar eller andra personer som fyllt 15 år kan däremot bötfällas, om de på sin cykel skjutsar ett barn som inte har cykelhjälm. Det finns inget krav på att använda cykelhjälm om man använder en sparkcykel eller en trehjuling. Dessa anses generellt inte vara en cykel utan ett lekfordon. Lekfordon är ett fordon som ska anses som leksak, enligt lagen (2011: 579) om leksakers säkerhet. Men självklart är det ändå bäst att använda cykelhjälm i alla fall. Tänk på att inte sätta klistermärken på cykelhjälmen. Det försämrar hjälmens skyddsegenskaper.


FÅR MAN CYKLA I MÖRKER?

Belysning och reflexer krävs bara vid färd under mörker. Cykel som leds av gående eller vid färd dagtid omfattas inte av kraven. En cykel ska ha: 
• En lykta baktill som kan visa rött ljus bakåt och tydligt kunna ses på ett avstånd av 300 meter. Baklyktan får var av blinkande typ om den blinkar med minst 200 blinkningar/minut. 
• Strålkastare framtill som kan avge vitt eller gult ljus med sådan ljusstyrka att fordonet under mörker kan föras på betryggande sätt, eller 
• En lykta framtill som kan visa vitt eller gult ljus framåt och tydligt kunna ses på ett avstånd av 300 meter. 
• Röd reflex baktill, 
• Vit reflex framtill och, 
• Vit eller orangegul åt sidan. En tillkopplad cykelkärra ska ha en röd reflex bakåt eller en baklykta som kan visa rött ljus bakåt om reflex saknas. Mer detaljerad information om utrustningskraven för belysning och reflexer på cykel hittar du i Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2010:144) om cyklar, hästfordon och sparkstöttingar.


RÄNTEFRI DELBETALNING

• Som medlem i Club Intersport får du bonus på alla dina köp. 
• Betala hela beloppet 30 – 60 dagar efter ditt köp utan extra kostnader. Ingen ränta eller avgifter. 
• Du kan också välja upp till 24 månaders räntefri delbetalning. 
• Du gör ditt val av betalningsalternativ i lugn och ro månaden efter köpet. 
• Slutbetala när du vill utan extra kostnad.  
• Det kostar inget att skaffa eller ha ett kort. 

 


HITTA RÄTT RAMSTORLEK

Behöver du råd att hitta rätt ramstorlek? Juniorcyklar har en generell guide, se nedan. Alla andra cyklar har sina respektive storleksguider på produktsidorna när du valt cykel.


Juniorcyklar - Storleksguide 

SÅ MONTERAR DU DIN CYKEL

När du får hem din cykel är den färdigmonterad. Allt du behöver göra är att vrida styret rätt samt att montera pedalerna. Se monteringsguider för våra olika cykelmärken/cykeltyper nedan:
Nakamura (Blädder pdf)
Aspenäs (Blädder pdf)

Så monterar du din STANDARD-cykel (pdf-fil)
Så monterar du din JUNIOR-cykel (pdf-fil)
Så monterar du din MTB-cykel (pdf-fil)
Så monterar du din TREKKING-cykel (pdf-fil)