Intersport storsatsar på cykel
Cykel

Intersport storsatsar på cykel

Aldrig har väl cykeln varit så populär. De kommer i alla färger, former och modeller och är ett lika bra transportmedel som träningsredskap. För att kunna ge sina kunder bästa tänkbara servi...

16 maj 2016

Aldrig har väl cykeln varit så populär. De kommer i alla färger, former och modeller och är ett lika bra transportmedel som träningsredskap. För att kunna ge sina kunder bästa tänkbara service inom just cykling har omkring 60 stycken av Intersports medarbetats nu drillats i cykelkunskap – både i skolbänken och uppe på sadeln.

Vi tog en pratstund med Henrick Gustavsson, HR-specialist och projektledare för utbildning på Intersport, om Bike Academy.

Bike Academy, vad är det?
- Det är vår senaste upplevelsebaserade utbildning där 60 stycken av våra medarbetare som säljer cykel och cykeltillbehör själva har fått testa Intersports cykelsortiment i sitt rätta element. Tidigare har vi gjort liknande aktiviteter för alpint, längd och running men det här var den första gången som vi gjorde det på det här sättet med cykel -  att vi samlade deltagare från hela landet tillsammans med våra viktigaste leverantörer.

Varför satsar ni så mycket på utbildning?
- Kunskap om produkterna är jätteviktigt för att kunna rekommendera och hjälpa våra kunder att hitta rätt. Sen blir säljarna ännu tryggare när de faktiskt har testat produkterna själva i sitt rätta element. Deras egna upplevelser av produkterna är A och O för att ännu bättre förstå kunden och ge dem en så bra sportupplevelse som möjligt. 

Du var själv med på Bike Academy i Göteborg, hur var det tyckte du?
- Det var riktigt roligt! Det är vansinnigt kul att få träffa så inspirerade och inspirerande medarbetare som verkligen vill lära sig och förstå mer. Och sen är det ju alltid häftigt att testa vårt sortiment i sitt rätta element, racercykeln på landsväg och mountainbiken i skogen till exempel. 

Här nedan kan du nu spana in filmen från Bike Academy i Göteborg. 

Andra 'Cykel' inlägg