Sköna cykelturer och spännande lopp!
Cykel

Sköna cykelturer och spännande lopp!

Visst är det bra att Sverige är så avlångt – då finns det långa sträckor att färdas med cykel på, oavsett om du är ute efter naturupplevelser eller att mäta dina krafter i ett lopp. Stories...

21 juni 2016

Visst är det bra att Sverige är så avlångt – då finns det långa sträckor att färdas med cykel på, oavsett om du är ute efter naturupplevelser eller att mäta dina krafter i ett lopp. Stories bjuder dig som är cykelsugen några exempel.


Sverigeleden

Sverigeleden är ett mycket bra alternativ för den som vill uppleva landet från cykelsadeln. Leden har många av landets stora sevärdheter alldeles inpå.

Det är lätt följa leden, eftersom den är väl skyltad. Den omfattar ett stort antal avsnitt, fördelade på en ”huvudled” (Karesuando–Helsingborg) och ett antal alternativleder.

Huvudleden omfattar 262 mil och alternativlederna 398 mil. Cykelstråken i Sverigeleden går i huvudsak genom bebodda trakter på vägar som håller god standard. Det är lätt att finna mat för dagen och tak över huvudet nattetid.

Trots det har vägarna som leden följer en lugn trafikmiljö. På vissa avsnitt kan du tidvis  färdas någon timme utan att möta en enda bil. Genom större tätorter som Stockholm, Göteborg, och Linköping utnyttjar Sverigeleden huvudsakligen det bilfria cykelvägnätet.

Vägarna längs Sverigeleden är lättcyklade. Kuperingsgraden för varje avsnitt finns angiven i karthäftena. Det är egentligen bara över fjällkedjan, genom Jämtland och i Sundsvallstrakten, som leden bitvis är rejält backig.

Här kan du ladda hem en översiktlig karta:

http://korta.nu/sverigeleden

Källa: Svenska Cykelsällskapet, [email protected]

 

Fjällturen 15-16 juli – Sveriges vackraste MTB-lopp

Loppet Fjällturen, som går av stapeln i Funäsdalen och slutar vid Ramundberget, omnämns som Sveriges vackraste MTB-lopp. Och när banan slingrar sig genom orörd natur och bjuder på hissnande vackra vyer är det svårt att säga emot! Grundarna Anders Blomquist och Magnus Rydhult har båda lång erfarenhet inom sportbranschen, men kände att det saknades ett MTB-lopp i äkta fjällmiljö och tog därför beslutet att förverkliga Fjällturen under hösten 2012. Sedan dess har intresset för loppet blivit väldigt stort och deltagare i alla åldrar – även barn – är välkomna att anmäla sig till de olika distanserna.

Sista anmälningsdag är 4/7, efteranmälning på plats 15/7.

www.fjallturen.se

Cykelturistveckan i Trollhättan 31 juli - 6 augusti

Cykelturistveckan går i alla väderstreck med många olikaturer i den 100-årsjubilerandestaden Trollhättan. Välj mellan dagsturer eller delta under hela veckan. Aktiviteter som afterbike, allsång, quiz, cykelmarknad och flera aktivitetsturer för barnfamiljen.

www.visittv.se

Tel: 0520/0521-139 05

Hansa Bygg Kalmar Grand Prix – upplev natursköna Småland på cykel i sommar, 5-6 augusti

Hansa Bygg Kalmar Grand Prix Open är loppet som är öppet för alla, där du kan välja mellan tre olika distanser. Detta passar både dig som vill prova på cykling för första gången och för dig som vill ha en lite tuffare utmaning och testa dina gränser. Helgen i Kalmar bjuder på två dagar fullspäckad med cykling! Vi inleder helgen med vårt barnlopp för de allra minsta. Därefter njuter vi av elitloppet och får i en häftig miljö följa de allra bästa på nära håll. Helgen avslutas med Hansa Bygg Kalmar Grand Prix Open.

Ange koden intersport2016 och få 10 % rabatt på startavgiften.

Läs mer om loppet och anmäl dig på kalmargrandprix.se.

Tre berg - the race 3 september

Den första upplagan av landsvägsloppet Tre Berg – The Race lockade den 6 september  totalt 2 000 motionärer till Skara och tillsammans med ytterligare 300 cyklister i tävlingsklassen rullade de kl. 9:00 ut från Vilan-området i Skara för att cykla 180 km över Skaraborgs tre berg; Mösseberg, Billingen och Kinnekulle. Loppet blev en succé!

Till 2016 är datumet satt till 3 september och antalet platser är utökat till 4 500.

treberg.se

 CYKELTURER_Inlagg4.jpg

Andra 'Cykel' inlägg