Landslaget nästa för Lina
Going for gold

Landslaget nästa för Lina

Fotbolls-VM för dam drar igång och Sverige inleder mot Nigeria – snacka om VM-frossa! För en del är turneringen extra spännande – debutanterna! I slutet av november gjorde Umeå IK:s stora ta...

8 juni 2015

Fotbolls-VM för dam drar igång och Sverige inleder mot Nigeria – snacka om VM-frossa! För en del är turneringen extra spännande – debutanterna!

I slutet av november gjorde Umeå IK:s stora talang Lina ­Hurtig debut i landslaget. Nu är den avklarad och siktet är inställt på sommarens VM-turnering i Kanada, säger hon.

Trots att hon bara är 19 år så har många väntat på att få se talangen från Avesta i landslagströjan. De fick vänta till den 27 november i fjol då Lina Hurtig hoppade in i andra halvlek i träningsmatchen mot Kanada som spelades i Los Angeles.

–Det är klart att det kändes speciellt, men jag är inte så nöjd med min insats.

Samtidigt blev det ett bra slut på en lite motig säsong för den stora talangen som spelar för Umeå IK. Hon har varit lite skadad, inte minst har hon haft problem med en krånglande fot. År 2013 blev hon bästa svenska i skytte­ligan i Damallsvenskan med tio mål. I fjol blev det sex mål och nu jobbar hon hårt för att både få ordning på foten och vässa målskyttet för den kommande säsongen.

– Men det är klart att jag tänker mycket på VM. Jag hoppas ju både bli uttagen och att få mycket speltid. Det är en dröm som går i uppfyllelse.

Andra 'Going for gold' inlägg