Fem tips för en lyckad hockeysäsong
Ishockey

Fem tips för en lyckad hockeysäsong

Hockey mitt i sommaren tänker du? Absolut, säger vi. För det är faktiskt hög tid att börja rusta dig eller spelaren i familjen inför kommande säsong.

27 juni 2017

Hockey mitt i sommaren tänker du? Absolut, säger vi! För det är faktiskt hög tid att börja rusta dig eller spelaren i familjen inför kommande säsong. 

Vi bad Andreas Hedenskog, butikssäljare på INTERSPORT Göteborg Högsbo 421,  dela med sig av sina kloka tankar, idéer och tips för en lyckad hockeysäsong.

Vad ska man tänka på när man köper ny utrustning?
- Att köpa bra utrustning som är rätt för dig och den typ av spelare du är, vilket inte alltid innebär att köpa det dyraste eller senaste på marknaden. Ta hjälp och låt säljaren plocka fram rätt grejer, i rätt storlek.

Har du några tips på hur man hittar rätt skridsko?
-  Även här beror det på vilken typ av spelare du är. Är du yngre och inte spelar på så hög nivå rekommenderar jag enklare modell. Toppmodellerna kräver mer teknik och styrka för att kunna nyttjas på bästa sätt. När det gäller storlek så är hälgreppet viktigt. Skridskon ska sitta tight men växer foten fortfarande är mitt tips att knyta upp skridskon och skjuta fram foten så mycket som det går. Har du cirka 5-12 mm tillgodo i hälen sitter skridskon bra. Det är viktigt för att få en så bra upplevelse som möjligt av skridskon.

Nämn det skydd som är viktigast att satsa på
- Hjälmen! Välj en hjälm som motsvarar den nivå du spelar på och köp den som är skön och passar din huvudform. Den ska inte klämma. Viktigt är att inte justera inställningarna för mycket själv, då finns risk att hjälmen tappar skyddsförmågan helt. Hjälmen har en livslängd på cirka 3-4år och börjar den bli matt och repig har den gjort sitt.

Vad är de vanligaste misstagen många gör när de ska köpa utrustning?
- Man köper för hårda klubbor. Det kanske ser bra ut inför kompisarna i omklädningsrummet men du kommer inte att få in rätt teknik som krävs för att utveckla dig som hockeyspelare. Största missuppfattningen bland föräldrar är att dyrare klubbor håller längre men det är fel. Dyra klubbor innehåller mindre material för att kunna svikta lättare vilket också gör dem skörare. Du betalar för prestanda och känsla snarare än hållbarhet.

Hur vårdar man utrustningen på bästa sätt?
- Det gäller att ta hand om den och tvätta skydden ofta så att de håller sig rena och fräscha. Smutsiga och svettiga skydd kan orsaka eksem och infektioner som kan hålla dig borta länge från spel. Torka skenorna noga efter varje ispass och glöm inte att plocka ut sulan så att även den får torka.

Andreas Hedenskog. Andreas Hedenskog tipsar dagligen kunder om hockey på Intersport Högsbo i Göteborg. Och nu även Stories läsare!