"Står fortfarande hemma på skottrampen och övar"
Ishockey

"Står fortfarande hemma på skottrampen och övar"

Han gjorde flest mål av alla svenskar i NHL den senaste säsongen. Nu avslöjar Filip Forsberg sina bästa tips för att utvecklas som hockeyspelare. – Utrustningen är det näst viktigaste efter ...

11 juli 2016

Han gjorde flest mål av alla svenskar i NHL den senaste säsongen. Nu avslöjar Filip Forsberg sina bästa tips för att utvecklas som hockeyspelare. – Utrustningen är det näst viktigaste efter det fysiska, säger han.

33 mål och 31 assist. Det råder ingen tvekan om att Filip Forsberg var en av de hetaste svenskarna i NHL den senaste säsongen. Nu befinner sig 21-åringen i hemstaden Leksand på ”semester”.
– Jag trivs i Nashville, men det är så klart härligt att vara hemma i Leksand. Jag skulle dock inte kalla det semester, jag tränar nästan hårdare nu. Det blir en hel del landhockey och fotboll med polarna. Sedan har man ju stått på skottrampen ett antal timmar, men det är inget måste, säger han.

Forsberg har trots sin ringa ålder gjort nära 200 matcher i världens bästa hockeyliga. Men han minns tydligt hur det var att spela som en lovande ungdom i Dalarna.
– Det är en jäkla skillnad på nu och då. Då körde vi ju fortfarande med träklubbor. Allt har blivit lättare att hantera och man skjuter hårdare. Klubba, skridskor och skydd har nått helt nya nivåer, säger han.

Forsberg är en av många världsstjärnor som använder CCM på isen. Företaget har i dagarna lanserat två helt nya produkter – CCM Supertacks Stick och CCM Supertacks Skate. Klubban har ett lättare blad, extra hållbarhet och en unik belastningszon som är mjukare för handledsskott och styvare för slagskott. Skridskon har tagit fem år att utveckla och bygger på nya rön inom hockeybiomekanik och den allra senaste konstruktionstekniken.
– För mig är utrustningen det viktigaste efter det fysiska. Om inte grejerna fungerar är det svårt att nå sin fulla potential.

Många ungdomar och föräldrar står nu och funderar på vilken utrustning man ska välja. Har du några tips? 
– Allt är så klart individuellt, men det är viktigt att känna sig bekväm. Sedan måste du inte alltid välja det som är dyrast.

Du gjorde fler mål än någon annan svensk i NHL den senaste säsongen. Vad är ditt bästa tips för att bli en bättre målskytt?

– Det är bara att skjuta så mycket som möjligt. Jag står ju fortfarande hemma på skottrampen och övar.

Och hur blir man en bättre hockeyspelare?

– Det här kanske låter lite simpelt, men allt handlar om att träna. Sedan får man inte glömma bort att ha roligt. Jag tycker att man ska kombinera hockeyn med andra sporter så långt det går. Tycker du inte att det är kul kommer du inte att bli bättre. När det kommer till skridskoteknik är det samma sak. Öva så fort du får ett tillfälle och sätt upp mål, då kommer du att utvecklas.

Läs hela intervjun med Filip Forsberg här

CCM Supertacks Skate
Nya CCM Supertacks Skate. Kolla in dem och CCM:s övriga utrustning här

Andra 'Ishockey' inlägg