Årets nyttiga mattrender
Livsstil

Årets nyttiga mattrender

Träning, hälsa, mode och inredning. Det går trender i allt – även i mat. Den amerikanska butikskedjan Whole Foods är kända för sina nyttiga och inte minst trendiga råvaror. Här är deras list...

Middagstips utifrån årets mattrender

Träning, hälsa, mode och inredning. Det går trender i allt – även i mat. Den amerikanska butikskedjan Whole Foods är kända för sina nyttiga och inte minst trendiga råvaror. Här är deras lista på vilka hälsoprodukter som förutspås bli de allra hetaste under 2017.

Flexitarian

Utan mångårig utbildning och erfarenhet inom näringslära kan det vara svårt att veta vad som faktiskt är bra för kroppen att äta. Medan den ena säger si och den andre så, så säger matvarukedjan att 2017 är året då vi blir mer flexibla i vårt sätt att äta mer hälsosamt. Det är alltså helt okej att den ena dagen vara vegan och den andra pescetarian. Allt handlar om att hitta det som funkar för dig.

Kokos

Trender kommer och går men kokosen verkar bestå. För det är ingen nyhet att kokos i alla former har varit en hälsotrend länge och den ser ut att hålla i sig. Kokos som dryck, mjöl och socker till kakor, chips och godis är bara några av de produkter som den älskade nöten används till.

Produkter från biprodukter

För att minska svinnet har allt fler företag börjat ta tillvara på det som blir över vid tillverkning av andra varor. Ett exempel är ett amerikanskt företag som tillverkar vegansk majonäs från spadet som blir över från kokningen av kikärtor.

Nyttig pasta

Snäckor, penne, hjul och spagetti. Våran älskade pasta kommer precis som kokosnöten i många former. Under året kommer dock den traditionella pastan att få ge plats på bordet till en mer alternativ pasta, gjord på bland annat quinoa, linser, grönsaker, alger och kikärtor, spår matvarukedjan.

Lila råvaror

Lila är extremt trendigt, inte minst när det kommer till mat. För om vi ska tro Whole Foods så kommer lila blomkål, sparris, sötpotatis och andra lila råvaror att bli en allt vanligare syn under året.

Vilka av dessa förutspådda trender som tar sig över Atlanten återstår att se. 

Andra 'Livsstil' inlägg