Julklappstips för julklappsspelet
Livsstil

Julklappstips för julklappsspelet

Här är våra bästa julklappstips för den som ska spela julklappsspelet.

21 december 2017

Julklappsspelet

När tärningarna åker fram dagarna runt jul vet man att det inte är yatzy eller tärningsspelet 10 000 som gäller. Då är det solklart att det är dags för julklappsspelet. Samla familjen, släkten eller kompisgänget och gör er redo för familjefejd eller kompisfight. 

Julklappstips julklappsspelet

Hur just ni spelar julklappsspelet och vad er budget ligger på har vi egentligen ingen aning om. Vi utgår från att många är ute efter julklappar under 100 kr och ger här våra fem bästa tips till julklappsspelet. Ska ni inte spela julklappsleken har vi ännu fler julklappstips till nära och kära.

Smell Well

Doftpåsarna Smellwell är den perfekta julklappen i julklappsspelet. Doftpåsarna för skor absorberar fukt vilket gör att dålig lukt som fotsvett eller annan fukt försvinner på ett kick. Kanske finns det någon i sällskapet med illaluktande fötter som är i extra behov?

Vattenflaska

Visst går det att hitta hårda julklappar under 100 kr. Ett bra exempel är vattenflaskan. Beroende på hur spelsällskapet ser ut kan det vara en vattenflaska till barn, vattenflaska i rostfritt stål eller en Smartshake. 

Mössa

I juletid är en mössa ett bra julklappstips för julklappsleken. En löparmössa, en beanie, en stickad mössa eller varför inte köra på win-win och ge en reflexmössa.  

T-shirt

Visst kan det vara lite svårt med storlek om ni är ett gäng med olika mycket kroppsmassa. Är ni däremot ett mer homogent gäng sett till storlek är en t-shirt ingen dålig paket för under 100 kr. Om du väljer en T-shirt för träning, barntröja eller för dam eller herr är upp till dig. 

Strumpor

Vanliga strumpor går ju alltid åt men det kanske inte är den roligaste julklappen att få i julklappsleken. Men raggsockar, ullstrumpor, skridstrumpor eller löparstrumpor – då blir det plötsligt väldigt mycket roligare att öppna julklappspappret. 

Billiga julklappar

Ofta är en budget satt för hur mycket julklapparna i julklappsleken får kosta. Kanske två julklappar för 50 kr, hur många man vill för totalt 100 kr eller en julklapp för 100 kr. Ofta handlar det här om att hitta relativt billiga julklappar, men utan att det bara ska vara skräp som åker ner i någon byrålåda så fort man kommer hem. Bra men billiga julklappar, finns det? Självklart! 

Sportiga och roliga julklappar

Tre smarta drag när det kommer till julklappar i julklappsleken är de sportiga och de roliga julklapparna. Kanske är det svårt att få in alla delar i en och samma julklapp men att gå på ett av följande spår brukar vara ett säkert kort. Här finns en massa mer julklappstips.

Julklappar för alla 

Kanske är inte en kortlek, biobiljett eller kritor kul för alla som är med och spelar. Kanske är det just det. Även om det kan vara svårt i en allt för brokig skara kan det vara bra att tänka igenom sina val av julklappar lite. Att det är något som passar fler än en eller max två. Eller är det ett smart drag att köpa något du vill ha som du vet att ingen annan är så noga med?

Så går julklappsspelet till

För den som inte spelat julklappsspelet tidigare är det inte särskilt mycket regler att sätta sig in i, även om de ibland kan vara svåra att hålla koll på i stundens hetta. Det ni behöver är en äggklocka, två tärningar och mängder av julklappar mitt på bordet. 

Sätt äggklockan på hemlig tid (cirka fem minuter) och slå därefter tärningarna i tur och ordning, får man en etta eller en sexa får man ta valfri julklapp. När alla julklappar är ute får man istället ta valfri julklapp från en medspelare när man får en etta eller sexa. Man kan köra ytterligare en runda där man får ta paket av varandra, fast utan julklappspapper denna gång. 

Julklappsleken med barn

I den snällare versionen är det ingen som får bli utan julklapp. Då måste den som har flest ge en klapp till den som saknar efter första rundan och det är därefter inte tillåtet att ta julklapp från den som bara har en. Perfekt om man spelar julklappsspelet med barn!

Julklappar på Intersport

På Intersport finns det julklappar för pappa, mamma, barn, äldre, syskon, kompisar och en massa fler. Köp dina julklappar online eller kom in till någon av våra butiker runt om i landet. För att göra det lite extra kul kan du även skriva julklappsrim även till julklappsleken. 

Andra 'Livsstil' inlägg