Träningspepp i lurarna!
Livsstil

Träningspepp i lurarna!

Behöver du lite extra pepp inför och under träningen? Då är träningspoddar perfekt att ha i lurarna. Men det finns många! Vi har listat några favoriter.

Behöver du lite extra pepp inför och under träningen?

Om du behöver extra motivation för att ta på dig träningskläder, snöra på dig löparskor eller börja cykla till jobbet är träningspoddar perfekt att ha i lurarna. Träningspoddar funkar både som sällskap på löprundan eller som pepp när du ligger i soffan och har ambitionen att ta dig upp. 

Träningspod ger träningspepp

Poddar dyker upp som svampar ur jorden. Den älskade radioformen täcker upp alla möjliga ämnen och poddarna som pratar om träning ligger högt upp på många listor. Det finns många olika och det är inte helt lätt att välja! Vi har listat några favoriter och dessutom gjort ytterligare en lista med än fler inspirerande tips på träningspoddar som du hittar här. 

Styrkelabbet

Styrkelabbet är bloggen om styrketräning med tillhörande podd. Dom vill sprida kunskap om styrketräning och erbjuder övningar, träningsprogram, kostråd och mycket annat. Allt för att du ska nå dina mål. En digital PT kan man säga. 

Bubbel och Mjölksyra med Fitnesscoachen

I Bubbel och Mjölksyra pratar Madeleine Rybeck, personlig tränare, kostrådgivare och löpcoach och träningstokiga Susanne Sundqvist. Dom pratar om distans och balans när det kommer till träning och en stor dos av livskvalitet.

Träningspodden

Träningspodden är sveriges största podcast om träning och hälsa. Bakom mickarna hittar vi Jessica Almenäs och PT Lovisa “Lofsan” Sandström. Här får du inspiration och information om träning, men dom pratar också om livet runt omkring såsom karriär, familj och resor. Bland annat! 

Du får vila sen

Du får vila sen är samtalspodden ledd av Daniel Ekberg. Daniel träffar mer eller mindre kända svenskar och snackar träning. Jesper Parnevik, Anders Jansson och Göran Hägglund är några i en lång rad med intervjuoffer. 

Appar som skapar lugn

En paus i vardagen gör mycket för ditt välmående. I dag finns många appar som hjälper dig att leva mer i nuet. Här är tre mindfulness-appar värda att testa!

Mindfulness minskar stress, förebygger depression och sänker ångest- och stressnivåer. Bland annat! Att bara stanna upp i vardagen och öva på att vara medveten och här och nu hjälper dig med det mesta. Ta en paus under din dag för att landa i dig själv. I början kan det vara svårt att få in rutinen, men med hjälp av mindfulness-appar kan du få hjälp med tekniken och bli påmind om när det är dags.

Mindfulness Appen: Meditation för alla

En populär och lättförestålig mindfulness-app som går att anpassa efter din nivå. Du får en fem dagars guidad introduktion, guidade och tysta meditationer i olika längder, anpassade meditationer, statistik där du kan följa din utveckling och ett premiumbibliotek med kurser från världens främsta lärare inom meditation. 

Pausa - Mindful Moments

I appen Pausa får du mindfulnessbaserade övningar som kan hjälpa dig att bli mer medveten om andningen, kroppen, känslor, tankar och nuet. Pausa leds av mindfulnessinstruktören och folkhälsovetaren Gunilla Lönnberg som sitter på många års erfarenhet av terapeutiskt arbete. Appen innehåller fem olika övningar med varierande längd för att du ska hitta en för varje tillfälle.  

Mindfulness – Lugn och lycklig

Mindfulness – Lugn och lycklig är en app proppfull med övningar för att du ska finna inre ro. Det finns både kroppsscanningar, kärleksfull vänlighet till dig själv, liggande meditation och skrattyoga. Alla i olika längder för att du ska kunna välja den som passar bäst för din paus under dagen. 

Andra 'Livsstil' inlägg