Träningspoddar
Livsstil

Träningspoddar

Se vår lista med sex riktigt inspirerande podcasts inom träning, hälsa och kost.

1 september 2018

Podcasts inom träning, hälsa och kost

Skön inspiration, djup kunskap eller mental styrka. Det finns träningsinriktade poddar med en rad olika inriktningar. Det här är några svenska favoriter just nu.

Träningspodden 

Enligt egen uppgift är det här Sveriges största podcast inom träning & hälsa. Lovisa ”Lofsan” Sandström och Jessica Almenäs peppar, inspirerar och informerar om träning, kost, hälsa med mera – varvat med prat om familj, resor och mycket annat.

Coltings nakna sanning

Jonas Colting är triatleten som dessutom arbetar som författare, debattör och entreprenör. Som om inte detta vore nog har han dessutom en podcast där han diskuterar träning, kost och hälsa. Podden beskrivs som inspirerande, frispråkig och ocensurerad. Med ämnen som "Hälsotrender under 2018", "Att träna som gravid" och "Digital detox, den inre stressen" får man en liten känsla för vad avsnitten kan beröra. Dessutom handlar det givetvis mycket cykling, simning och löpning. 

I nöd och lyft 

Brita Zackari kunde du nyligen läsa om i Intersport magazine, i samband med utgivningen
av hennes bok ”Jag hatar att träna”. Hennes man, Kalle Zackari Wahlström, älskar att träna och här berättar paret om deras olika syn på träning i stort och smått. Många stickspår blir det, bland annat kan det handla om Britas marklyftsutmaning och Kalles (!) tränings-pms.

Maratonpodden 

Sedan början av 2014 har journalisten och bloggaren Petra Månström drivit Maratonpodden – en podcast om ”snorsporter” som löpning, triathlon, cykling, längdskidåkning, simning med mera.

Styrkebyrån

Johanna Barvelid och Clara Fröberg, båda personliga tränare, gör Styrkebyrån-podden sedan 2015 – och har i skrivande stund redan hunnit få ihop hela 134 avsnitt. Podden handlar om styrketräning och starka kvinnor, som de själva beskriver det. Den genomsnittliga lyssnaren är en kvinna i åldern 25-45 år som vill testa att lyfta lite tyngre med hållfasthet och långsiktighet i fokus.

Monkey mindset - mental träning

En viktig hörnsten för att få maximal träningsglädje och träningseffekt är mental styrka, det är alla experter överens om. Här bjuder de mentala tränarna Daniel Sjöstedt och Patrik Edblad
på vägledning till motivation och inre styrka i föredömligt korta poddavsnitt.

Mobilhållare för träning

En del gillar att lyssna på träningspoddar under dagen för att hitta motivation till kvällens träning, andra under tiden de tränar. Om du vill lyssna samtidigt som du aktiverar dig är en mobilhållare för dina telefon mer eller mindre en förutsättning. På Intersport har vi mobiltillbehören du behöver. Missa heller inte Träningspepp i lurarna som ger dig ännu mer inspirerande tips på träningspoddar.  

Träningskläder med anpassade funktioner

Flera löpartights och träningsjackor har även funktioner för att ge dig möjligheten att smidigt ha hörlurarna i under träningen. Med anpassade fickor och ingångar för sladden till lurarna är två bra exempel.

 

Andra 'Livsstil' inlägg