Caroline Roxy – träningsbloggerska och supersnille
Löpning

Caroline Roxy – träningsbloggerska och supersnille

Hon är elitbloggare, springer milen på 44 minuter och är ansiktet utåt för Adidas löparsatsning. Men det finns mycket vi inte vet om Caroline Roxy, en 24-åring Boråstjejen som på rekordkort ...

19 augusti 2014

Hon är elitbloggare, springer milen på 44 minuter och är ansiktet utåt för Adidas löparsatsning. Men det finns mycket vi inte vet om Caroline Roxy, en 24-åring Boråstjej som på rekordkort tid slagits sig in på bloggscenen och blivit en av Sveriges största. Vi tog en kaffe med henne för att ta reda på mer.

Vem är Caroline?
Hon är en sprallig och energisk tjej som älskar att ha många bollar i luften och när det händer saker. En människa som gillar att uppleva saker och att resa.

När började du blogga?
I januari 2013. Efter det har det har hänt väldigt mycket på väldigt kort tid. Jag har flyttat upp till Stockholm och gjort massa olika samarbeten. De största är skinnjackorna jag designar för Jofama, samarbetet med Adidas och min kollektion för Bubbleroom. Att bloggen skulle bli så stor var ingenting jag förväntade mig. Jag lever mycket i nuet och planerar sällan för framtiden. Mitt enda mål är egentligen att alltid sträva efter att göra det jag tycker är roligt.

Varför beslutade du dig för att börja blogga?
Det var inget stort beslut direkt, jag ville bara ha en plats där jag kunde få utlopp för min kreativitet. Det största beslutet var när jag sa upp mig från mitt jobb förra sommaren för att satsa heltid på bloggandet.

Berätta om livet som bloggerska.
Det är väldigt varierat, ingen dag är en annan lik och man får alltid uppleva nya saker. Jag har nästan alltid saker inplanerade och mitt schema är oftast fullproppat men man kan anpassa dagarna ganska fritt.

Hur blev du så stor på så kort tid?
Det är svårt att säga men till stor del handlar det nog om kvalitet och om att sticka ut. Jag lägger ner mycket tid och omtanke på att ta bra bilder och jag tog nog en plats som ingen i bloggvärlden hade tagit tidigare. Min blogg var någonting nytt.

Nu är du med i Adidas löparsatsning tillsammans med bland annat Linda Pira. Hur länge har du varit en löpare?   
Jag började springa när jag var typ 16 år och höll på med hästhoppning på elitnivå. Då körde jag löpning som ett komplement för att få bättre kondition. Nu springer jag milen en gång i veckan.

Varför slutade du rida?
Mina föräldrar skiljdes, sålde gården och skickade mina hästar på försäljning så det var inte mitt eget val. Det blev väldigt tomt när jag slutade och jag saknar det verkligen. Tomrummet fyllde jag genom att börja gymma.

Hur ser din favoritrunda ut?
Jag gillar att springa längs med vattnet, det är det bästa. När jag bodde i Varberg sprang jag alltid vid strandpromenaden. Jag tycker om att springa när det är ganska varmt, när jag är utomlands så springer jag gärna i 35 grader och solsken. Lite konstigt kanske.

Har du något bästa löparminne?
Ja, när jag sprang en mil på stranden i Filipinerna. Sanden var helt vit och perfekt att springa i, varken för hård eller för lös, och havet var helt turkost och klart.

Hur motiverar du dig själv att träna när det känns motigt?
Jag får faktiskt aldrig någon sådan dipp, jag blir alltid glad och får energi av att träna. När jag får en dipp och blir på dåligt humör så är det snarare så att jag vill träna.

Vilken är den största anledningen till att du springer?
För att jag tycker att det är roligt, för att jag får en stark och frisk kropp och för att jag får endorfinkickar. Jag blir som sagt alltid asglad av att träna, liksom pigg och avslappnad på samma gång. Jag är nog lite beroende av det.

Vart hittar du din inspiration?
I musiken. Jag lyssnar nästan alltid på musik. Det är det första jag gör när jag vaknar på morgonen och det sista jag gör innan jag somnar.  Min musiksmak är väldigt blandad men det blir mycket klubblåtar med högt tempo.
Vad är ditt bästa tips för att komma igång med träningen?

Att sätta upp ett mål som inte är allt för långt bort och att tänka efter vad man vill få ut av sin träning och vilken träningsform man gillar.

Vilka träningsformer föredrar du?
Styrketräning, löpning och boxning. Boxning är grymt när man är arg. När jag bodde i Varberg hade jag en boxningssäck i garaget som jag brukade slå på när jag mådde dåligt. Det var ett bra sätt att tömma mina aggressioner på. 
Du ska springa Lidingöloppet i september, hur tränar du inför det?

Jag har testat att springa 15 km och för att se om jag klarade av det och det gjorde jag, på 1.09 minuter. Jag springer en mil i veckan så jag får väl trappa upp lite när det börjar närma sig.  När jag springer milen känner jag fortfarande att jag har mycket energi kvar.

Är det viktigt för dig att springa i moderiktiga kläder?
Nja, det är inte så att jag måste träna i olika kläder hela tiden som när det kommer till vardagskläder. Men det är klart att jag vill ha snygga träningskläder, det blir roligare då.

Vilka sporttrender hakar du på i höst?
Jag gillar färgstarka kläder för att det ger energi till träningen. Jag brukar mixa svart med någon stark färg. Till hösten känns det som att det kommer mycket olika prints, och djurmönster håller nog i sig ett tag.

Vad har du för intressen utöver träning och kläder?
Jag alltid älskat matte, ju svårare desto bättre. Jag läste teknik på gymnasiet och hade MVG i matte A till E. Precis innan jag flyttade upp till Stockholm kom jag in på civilingenjörslinjen med inriktning på teknisk matematik på Chalmers. Jag hade tyckt att det var sjukt kul att läsa det men jag ångrar inte att jag tackade nej. Jag är alldeles för social och sprallig för att sitta och hålla på med det på heltid.

Sedan älskar jag att resa! Jag reser så ofta jag bara kan och det blir många resor med jobbet. Jag var nyss nere i Cannes på ett event för ett klädmärke och i Kina för Bubbleroom. Och så brukar jag åka på modeveckorna i New York och Paris.

Andra 'Löpning' inlägg