Fem steg till rätt sko
Löpning

Fem steg till rätt sko

Att välja löparskor kan vara väldigt svårt. Kom in i någon av våra butiker så hjälper vi dig hitta rätt löparsko på bara 15 minuter.

Bästa löparskorna - så hittar du de bästa löparskorna för just dig

Vilse bland skohyllorna och alla olika modeller i butiken? Visst är det bra att ha många löparskor att välja mellan men det kan också vara trixigt att välja rätt. Frågorna är oftast många men det behöver inte ta längre tid än en kvart och fem enkla steg för att hitta rätt. På Intersport utför vi löpanalyser i alla våra butiker, kom in och gör dig själv, dina fötter och ditt löpsteg en stor tjänst.

Löpanalys

På Intersport har man jobbat med löpanalyser i över 25 år och genom åren har man kommit fram till ett smidigt sätt att hjälpa till i skovalet. Konceptet kallas ”5 steg till rätt sko” och är en grundlig fot-och löpanalys som görs direkt på plats i butiken – helt kostnadsfritt. Går du igenom stegen får du en ”Testa på riktigt”-garanti som gör att du kan prova skorna och de individuellt anpassade Footbalance-sulorna i sin rätta miljö i 30 dagar och byta om du inte skulle vara nöjd.  

  1. Se dina behov
  2. Personlig fotanalys
  3. Formgjutning av individuell sula
  4. Analys av ditt steg
  5. Uprovning av skor

Vilka är behoven?

Som ett första steg mot att hitta rätt sko behöver den medarbetaren som ska hjälpa dig skapa sig en bild av dina behov. Vad har du för mål? Hur ofta springer du? På vilket underlag? …och så vidare. När behoven och eventuella frågetecken rätats ut är det dags för nästa steg.

Säljare och kund diskuterar kundens behov

Analysera foten

Varje fot är unik och eftersom fötternas form är avgörande vid valet av löparskor så är det nu dags att titta närmare på just dina fötter. Du får kliva upp på en digital spegellåda där fotavtrycken kommer att visa hur du belastar dina fötter. Vi analyserar även bilder som vi tagit av dina fötter för att ta reda på hur dina fötter rör sig. När granskningen är klar kan de skomodeller som inte är rätt för dig sorteras bort. 

Kund kliver upp på en digital spegellåda där fotavtrycken visar hur denna belastar fötterna.

Gjut en egen sula

För att undvika skador, optimera löpsteget och stärka fotens naturliga stötdämpning är skräddarsydda sulor en bra investering. Intersport har ett samarbete med Footbalance vars sulor formgjuts snabbt och enkelt på plats i butiken för att ge det perfekta stödet till just dina fötter. Footbalance sulor passar i alla sorters skor och kostar cirka 650kr. Och eftersom både skor och sulor testas bäst i löpspåret så får du självklart ”Testa på riktigt”-garanti även på sulorna så att du kan byta om du inte är nöjd. Läs mer om formgjutning av individuella sulor här

Formgjutning av personligt anpassad sula.

Analysera dit löpsteg

Nu är det dags att ta plats på löpbandet. Efter en kort uppvärmning spelas en kort sekvens, cirka tio sekunder, in när du springer på löpbandet. Det räcker för att ge en bra inblick i hur du springer och hur ditt löpsteg ser ut. När det är gjort kollar ni igenom klippet tillsammans och löpsteget analyseras – allt för att hitta en sko som passar ditt steg bäst.

Kund springer på löpbandet.

Prova löparskor

Efter löpanalysen kommer medarbetaren plocka fram några olika par skor som passar dina behov. Sedan är det upp till dig – eller snarare din fot – att avgöra vilken sko som känns skönast. 

Kund provar skor som anpassats efter dennes behov.

På helger eller högtider kan det vara bra att ringa butiken innan för att dubbelkolla att det finns möjlighet att göra en löpanalys just idag.

Ska du springa ett löplopp?

För att ladda upp ordentligt har vi samlat ett gäng bra tips för att komma riktigt i form. Läs Uppladdning för ett halvmaraton och få tips på vad du ska äta inför ett lopp, bra löparkläder samt fem saker att undvika inför ett lopp.

Andra 'Löpning' inlägg