Gjut dina egna sulor
Löpning

Gjut dina egna sulor

Det viktiga när det gäller löparskor är att hitta den modell som passar just dig. På INTERSPORT lägger vi extra stor ansträngning just på det. När du ska ge dig ut i spåret så kommer du att ...

Skoinlägg till dina löparskor

Det viktiga när det gäller löparskor är att hitta den modell som passar just dig. På Intersport lägger vi extra stor ansträngning just på det. När du ska ge dig ut i spåret så kommer du att utsätta dina fötter för en högre belastning än vanligt och därför har vi på Intersport ett samarbete med Footbalance.

Footbalance individuellt anpassade sulor anpassas helt efter dina fötter med hjälp av en personlig fotanalys och ger det perfekta stödet till dina fötter.

Individuellt anpassade sulor

Sulorna är utformade med foten i dess rätta ställning och tar hänsyn till olikheterna mellan vänster och höger fot samtidigt som de är dynamiska och tillåter fotens naturliga pronation och stärker härmed fotens muskulatur. Footbalance personligt anpassade sulor ökar komforten i dina skor samtidigt som de hjälper dig till en mer aktiv tillvaro och en mer balanserad kroppshållning.

Footbalance 100% anpassade sulor gjuts på plats av kunnig Interport personal baserat på en personlig fotanalys. Hela processen tar bara några minuter och du kan börja använda dina sulor med detsamma.Smellwell

När skorna inte används är det perfekt att placera en Smellwell doftpåse i varje sko. Då håller sig löparskorna fräscha längre så Smellwell absorberar fukt och eliminerar illaluktande doft av fotsvett eller annan fukt i dina skor. 

Spring snabbare, undvik skador och stärk foten

Footbalance sulor passar i alla sorters skor och ger dina fötter det stöd de behöver för att:

 • Få dig att springa snabbare och prestera bättre
 • Förebygga förslitningsskador på knän och leder
 • Optimera ditt löpsteg och minska energibortfall
 • Minska risken för stresskador
 • Förbättra och stärka fotens naturliga stötdämpning

Ska du köpa nya löparskor? Missa inte vår guide fem steg till rätt sko

Inlägg till skor

DEt finns många fördelar med sulorna från Footbalance, bland annat:

 • är de utformade med foten i dess rätta ställning.
 • tar de hänsyn till olikheterna mellan höger och vänster fot.
 • är de flexibla och tillåter fotens naturliga pronation samtidigt som de stärker fotens muskulatur.
 • utformas de på några minuter och är redo att användas med detsamma.
 • är de till 100% individuellt utformade efter dina unika fötter och ökar komforten
 • passar de alla sorters skor.
 • är de dynamiska och prestationshöjande.

Gratis fotanalys för löparskor

Hur ska man gå till väga för att välja rätt sulor till sina löparskor? 
Allt börjar med en fri fotanalys.

På Intersport hjälper vi dig välja rätt sulor efter dina behov och anpassar dem efter dina unika fötter.  Det spelar ingen roll om du har höga eller låga fotvalv, du överpronerar eller supinerar eller om din vänsterfot är olik din högerfot. Våra Footbalance sulor skräddarsys för just dina fötter.

Efter fotanalysen och gjutningen av dina sulor kommer du att få hjälp att välja de perfekta löparskorna för dina fötter. Och du, Intersports 30 dagars nöjd kund garanti gäller även sulorna.

7 steg till en frisk och välmående fot:

 1. Dina fötter analyseras med hjälp av ett podoskop.
 2. Bilder från dina fötter tas för att analysera fotens ställning i ett vilande läge och under belastning.
 3. De uppvärmda sulorna läggs på formkuddar som du sedan står på.
 4. Footbalance experten formar de uppvärmda sulorna för att passa just dina fötter och säkrar samtidigt den rätta positionen.
 5. När sulorna har utformats individuellt försäkrar Footbalance-experten att sulorna följer fotvalvets naturliga linjer i båda fötterna.
 6. Vid behov kan sulorna klippas för att passa dina skor bättre.
 7. Dina nya 100% individuellt utformade sulor från Footbalance är nu redo att användas.

Bästa sulorna för dina fötter är målet

Footbalance började 2003 i Finland med sjukgymnasten Erkki Hakalla. Idag finns Footbalance i 40 länder på fem kontinenter. Footbalance anpassade sulor är resultatet av 1000-tals timmars forskning. Sulorna har utvecklats och testats med väldigt goda resultat under tre år av över 50 läkare och sjukgymnaster på över 3000 patienter med fotrelaterade problem. Läs mer om Footbalance och deras sulor och inlägg på Footbalance.se.

Skovård

Dina skor lever längre om du borstar av damm och lera efter att du har tränat. – Är de mycket smutsiga – skölj i ljummet vatten. Tvätta aldrig skorna i tvättmaskin då materialets egenskaper försämras ordentligt.

 • Dina skor lever längre om du borstar av damm och lera efter att du har tränat. 
 • Är de mycket smutsiga – skölj i ljummet vatten. Tvätta aldrig skorna i tvättmaskin då materialets egenskaper försämras. 
 • Torka i rumstemperatur eller stoppa i tidningspapper. Rådet gäller såväl efter sköljning som efter löprunda.
 • Undersök skorna då och då. Normalt sett bör exempelvis en löparsko hålla i 100 mil eller två år. Men skador och slitage kan göra att du bör byta tidigare. Är du osäker, kom in till oss på Intersport.

Läs mer om skovård i vår guide Så håller skon i långa loppet

Andra 'Löpning' inlägg