Hitta rätt sko på en kvart
Löpning

Hitta rätt sko på en kvart

Vilse bland skohyllorna? Det kan vara trixigt att välja ut ett par nya löparskor. Frågorna är oftast många men det behöver faktiskt inte ta längre tid än en kvart att hitta rätt.

15 april 2016

Vilse bland skohyllorna? Det kan vara trixigt att välja ut ett par nya löparskor. Frågorna är oftast många men genom en löpanalys behöver det faktiskt inte ta längre tid än en kvart att hitta rätt.

På Intersport har man jobbat med löpanalyser i 25 år och det man har kommit fram till är att det finns fem steg till rätt sko. Här får du en snabbgenomgång så att du vet vad du kan förvänta dig av en löpanalys hos Intersport.  

1. Som ett första steg mot att hitta rätt sko behöver säljaren skapa sig en bild av dina behov. Vad har du för mål, hur ofta springer du, på vilket underlag  osv. När frågetecknen rätats ut är det dags för steg nummer 2.

2. Fötternas form är avgörande vid val av löparskor därför är det nu dags att titta närmare på dina fötter. Du får kliva upp på en spegellåda där fotavtrycken kommer att visa hur du belastar dina fötter. När granskningen är klar kan säljaren börja sålla bort skomodeller som inte är rätt för dig.

3. För att undvika skador, optimera löpsteget och stärka fotens naturliga stötdämpning är skräddarsydda sulor ofta en bra idé. Formgjutning av sulor sker på plats i butiken och kostar ca 650 kr. Bra att veta är dock att sulorna kommer med en "Testa på riktigt"-garanti så är du mot förmodan inte nöjd får du pengarna tillbaka. Du får helt enkelt prova själv och sedan avgöra.

4. Nu är det dags att ta plats på löpbandet. Efter en kort uppvärmning kommer säljaren att spela in en kortare sekvens, cirka tio sekunder, när du joggar på bandet. Det räcker för att han eller hon ska få en bra inblick i hur du springer. När det är gjort kollar ni in klippet tillsammans och löpsteget analyseras.

5. När pulsen gått ner något kommer säljaren plocka fram några olika par skor som passar dina behov. Sedan är det upp till dig eller snarare din fot att avgöra vilken sko som känns skönast.  

Fem steg mot rätt sko.

Fem steg mot rätt sko.

Fem steg mot rätt sko.

Andra 'Löpning' inlägg