Stjärnspäckat på Arena Run
Löpning

Stjärnspäckat på Arena Run

Nordens första obstacle run heter Arena Run och sker på Friends Arena 20 februari 2016, inomhus i riktig arenamiljö. Ambassadörerna Björk Odinsdottir, Petter Alexis Askergren, Mustafa Mohame...

1 februari 2016

Nordens första obstacle run heter Arena Run och sker på Friends Arena 20 februari 2016, inomhus i riktig arenamiljö. Ambassadörerna Björk Odinsdottir, Petter Alexis Askergren, Mustafa Mohamed och Michaela Askergren Fröstad har tagit fram ett unikt koncept för en crossfit-inspirerad tävling i nationalarenan.

Arena Run är Nordens första obstacle run inomhus i riktig arenamiljö, där deltagarna kämpar sig igenom den spektakulära banan och tävlar med samma inramning och press som idrottsstjärnorna.

Banan sträcker sig över fem kilometer runt, under och i Friends Arena och under dagen den 20 februari gör deltagarna upp om vilka individer och vilka lag som får de bästa tiderna i olika kategorier. De bästa tävlande går vidare till finalfesten samma kväll. Där tävlar de om vilka som får ställa sig högst på prispallen i Arena Run 2016.

Den spektakulära banan kommer att skapas av multiatleten Michaela Askergren Fröstad och crossfit- och Gladiatorerna-stjärnan Björk Odinsdottir tillsammans med professionella banbyggare.

– Det kommer bli en utmanande hinderbana som testar deltagarna till det yttersta. Vi har dessutom sett till att det blir en spännande tävling att följa för publiken på plats med en påkostad arenaproduktion och sändningar via jumbotronen, berättar Michaela Askergren Fröstad.

Under heldagen i Friends Arena kommer stämningen byggas upp inför finalerna med hjälp av de fyra ambassadörerna Björk Odinsdottir, Petter Alexis Askergren, Mustafa Mohamed och Michaela Askergren Fröstad.

– Arena Run kombinerar det bästa från två världar. Den euforiska känslan när man möts av en entusiastisk publik på en stor arena och den adrenalinpumpande kämparandan i en prestigefull tävling. Det kommer bli en unik upplevelse för alla inblandade, säger Petter Alexis Askergren, ambassadör för Arena Run.

 

Foto: Adam Falk

Andra 'Löpning' inlägg