Så hittar du rätt vinterjacka
Outdoor

Så hittar du rätt vinterjacka

Vi guidar dig rätt i jackdjungeln

1 augusti 2018

Hitta vinterjacka för dig

Nu när temperaturen har börjat smyga sig under nollstrecket kan det vara skönt att ha en snygg och varm vinterjacka som håller värmen i olika väder. Men jackdjungeln kan för många vara snårig och man vet oftast inte vad för sorts jacka man ska välja och vilket material som fungerar bäst.

Hur varm behöver din jacka vara?

Olika sorters fyllning passar olika väderförhållanden. Fundera hur mycket din jacka behöver utstå innan du väljer vilken jacka du ska köpa. 

Dunjackor

Dun passar perfekt för dig som vistas i kalla temperaturer men som samtidigt inte vill ha en för stor jacka. Dunfyllning ger mest värme i förhållande till vikt men isolerar sämre när det blir fuktigt. Däremot har vissa dunjackor en fuktspärr för att inte suga åt sig fukt. Dun är dessutom känsligt för tvätt och blir sämre ju mer det tvättas. Om du inte vill lämna in din dunjacka till kemtvätten gäller det att följa instruktionerna. Och glöm inte att du inte får centrifugera den!

Vinterjackor med syntet

På andra sidan skalan har vi syntetfyllning som passar dig som behöver hålla värmen när temperaturen pendlar runt noll grader. Till skillnad från dunfyllning klarar syntetfyllning fukt utan att isoleringsförmågan sjunker.

Vinterjackor

Checklista innan du köper vinterjacka

Det är som sagt inte lätt att bestämma vilken jacka som ska inhandlas för säsongen. Här är två delar att ta hänsyn till. 

Kolla igenom din garderob

Vad har du för sorts jackor i din garderob? Vilka färger och modeller? Vilken eller vilka använder du mest och till vad? Kolla igenom dina befintliga jackor så får du bättre koll på vad för sorts jacka som du saknar. 

Vad ska du använda den till?

Ska du ha en jacka med eller utan luva? Om jackan är tänkt att användas under en skaljacka kan en luva kännas i vägen. Å andra sidan kan luva vara skönt att ha när det regnar, snöar eller blåser. Vad för material du ska ha beror väldigt mycket på vad för temperatur du ska vistas i och hur kall du är av dig.

Jackor på Intersport

På Intersport har vi ett brett utbud av jackor av olika slag. Allt från skaljackor, regnjackor och lättviktsjackor till skidjackor och vinterjackor. Välkommen in till våra butiker för att prova ut rätt jacka för dig samt får råd och hjälp av våra kunniga säljare. Vet du vad du söker kan du köpa jackan online och få fri frakt till valfri butik. vill du prova jackan eller känna på jackan innan du köper den kan du reservera den online och köpa först när du kommer till vår butik med hjälp av vår tjänst boka och hämta.

Andra 'Outdoor' inlägg