McKinley, allt för ditt friluftsliv
Outdoor

McKinley, allt för ditt friluftsliv

McKinley är världens största Outdoormärke. I sortimentet finns allt du kan tänkas behöva för en hike, camping eller friluftsliv.

4 maj 2018

McKinley - friluftsbyxor, vandringsskor och fleecejackor

McKinley har funnits i mer än 30 år och är ett av Europas största märken för outdoor. I sortimentet återfinns allt från skor och accessoarer till tält, ryggsäckar och – förstås – kläder i funktionsmaterial som friluftsbyxor, underställ och träningskläder för utomhusaktivitet. Kort och gott allt man kan tänkas behöva för en hike, camping eller friluftsliv.

Friluftskläder för en aktiv fritid

Catrin Gujer är product manager på Intersport och arbetar med funktioner, trender och material dagligen. 

– Vi har hårda krav i våra tester av material. För barnkläder gäller speciella krav som vi noggrant följer; exempelvis löstagbara huvor på alla jackor eller inga snoddar som hänger. Vi lägger mycket tid på passform och design för att få fram snygga och praktiska plagg, säger Catrin Gujer, product manager på Intersport. 

Hitta hela utbudet från McKinley här.

Vattentäta kläder med andningsfunktion

Ytterplaggens och regnplaggens material har en vattentät beläggning som gör att plaggen är vattentäta men samtidigt andas. 

– Här kan man som kund känna sig trygg i att man gör ett bra miljöval eftersom vi enbart jobbar med PFC-fria belag, det vill säga fria från miljöpåverkande fluorkarboner. Alla ytterplagg och regnplagg på McKinley har tejpade sömmar för att göra plagget vattentätt, berättar Catrin.

Friluftsbyxor för alla tillfällen

Byxor finns i både tunnare och kraftigare material som kan vara såväl vattenavvisande som snabbtorkande. 

– Vissa modeller är helt i stretch för en god komfort, och andra med partier i stretch för större rörelsefrihet men samtidigt i mer slitstarkt material om man rör sig i mer krävande terräng. 

Hitta rätt outdoorbyxor för rätt tillfälle och aktivitet.

En hybridjacka är användbar året runt

– Ja, McKinleys hybridjacka som faktiskt är användbar året runt. Den är lätt och smidig att ha som mellanlager under vattentät jacka under tidig vår. Och när det blir varmare kan du använda lättviktsjackan som ytterplagg. 

Text: Henrik Lenngren

Andra 'Outdoor' inlägg