Så håller Hästpojken turnéformen
Träning

Så håller Hästpojken turnéformen

Många känner säkert till den göteborgska musikscenen som genererat en till synes aldrig sinande skara av stora artister. Band som Bad Cash Quartet och Broder Daniel har fött stora artister s...

3 november 2015

Många känner säkert till den göteborgska musikscenen som genererat en till synes aldrig sinande skara av stora artister. Band som Bad Cash Quartet och Broder Daniel har fött stora artister som Håkan Hellström, Joel Alme, Jonas Lundqvist, Theodor Jensen och Hästpojken. Men vad som kanske inte är lika känt att flera av dessa musiker har en idrottskarriär i botten. Vi tog ett prat med Adam Bolméus i Hästpojken om saken – och passade också på att fråga hur man som popband håller sig i form när man är ute på turné?

Det pratades tidigt om ett särskilt Göteborgssound, med starka melodier och socialrealistiska texter som dragplåster. Bad Cash Quartet och Broder Daniel ägde på 1990-talet, och flera av de då verksamma musikerna syns och hörs minst lika mycket idag.  Men har ni koll på musikernas idrottskarriärer? Det finns en hel del exempel.

Gamle Broder Daniel-basisten Håkan Hellström var en riktig fotbollstalang då det begav sig, och spelar idag fotboll på division 5-nivå. Trummisen från Bad Cash Quartet, Jonas Lundqvist, gör till exempel inte bara kritikerhyllad succé med sin solokarriär utan arbetar också som tennistränare samt har startat tennisklubb i modern tid.

 Joel Alme, som tidigare spelade med Hästpojken (och som för all del skrivit IFK Göteborgs inmarschlåt ”Snart skiner Poseidon”) spåddes en lysande karriär som hockeymålvakt i Frölunda Indians juniorlag. Han lade dock hockeyhandskarna på hyllan och lämnade sina grejer till en något yngre förmåga. Den yngre förmågan hette Henke Lundqvist...

Vi tog ett prat med Adam Bolméus, som tillsammans med Martin Elisson idag utgör bandet Hästpojken, som hittills kommit ut med tre hyllade album, det senaste bland annat med hiten ”Sommarvin”.

Adam, liksom din gamla Bad Cash Quartet-kollega Jonas Lundqvist har du ett omvittnat tennisintresse. Berätta lite om det!

– Vi är ju uppväxta tillsammans så det är klart att man påverkat varandra en del, som med tennisintresset, Jag började spela tennis när han var i sjuårsåldern. När jag var 10 började han tävla som junior och höll på upp i högstadieåldern. Min största bedrift var när jag kom 3:a i Kalle Anka Cup som 13-åring!

Adams hjärta klappade även för fotbollen, och han spelade först i IFK Göteborg, därefter i ÖIS under ungdomsåren.  I vuxen ålder har det dessutom blivit en del korpfotboll, men annars är det tennisen som ligger Adam varmast om hjärtat.

– Ja, jag spelar ett par gånger i veckan, det är grymt kul och ett bra sätt att hålla igång.

Men hur gör man då om man är ute på turné – för en utomstående kan man lätt tänka att det är en lite förödande cocktail med mycket stillasittande i buss, skräpmat på vägkrogar och en och annan sen natt?

–Ja, haha, det kan man kanske tro, men vi tar till exempel promenader och löprundor. Ofta finns det gym på hotellet, och kanske pool i bästa fall. Man ska göra sånt som man tycker är kul, det är väl mitt bästa träningstips om jag nu har något sånt.

Till sist, vad gör Hästpojken för närvarande?

– Martin och jag håller på och skriver låtar till nästa album och förhoppningsvis ska vi klara nästa år, så vi turnerar inget just nu. Martin spelar även med Joel Alme på hans höstturné som just startade.

Andra 'Träning' inlägg