Inspirerande familjeträning med Terese Alvén
Träning

Inspirerande familjeträning med Terese Alvén

Träningsprofil. Föreläsare. Författare. PT. Terese Alvén har arbetat med träning i olika former i över 15 år. Hon driver den välbesökta bloggen Spark i baken, som enligt Twingly är Sveriges ...

17 augusti 2014
Inspirerande familjeträning med Terese Alvén

Träningsprofil. Föreläsare. Författare. PT. Terese Alvén har arbetat med träning i olika former i över 15 år. Hon driver den välbesökta bloggen Spark i baken, som enligt Twingly är Sveriges mäktigaste träningsblogg, och hon är dessutom aktuell med boken träna med familjen. Terese kommer dyka upp titt som tätt här under Stories, först ut är hennes bästa tips till dig som är sugen på att komma igång tillsammans med familjen.

  1. Se till att ha roligt när ni tränar tillsammans. Välj aktiviteter som barnen tycker om och visa själv att du har roligt. På så sätt blir träningen kul och det skapas också en önskan om att vilja göra om det.
  2. Var en bra förebild för dina barn. Träna själv, både på egen hand och tillsammans med barnen. På så sätt inspirerar du dem och visar att träning är en naturlig del av livet.
  3. Anpassa träningen efter alla olika nivåer. Kanske har ni barn i olika åldrar? I min senaste bok finns massa tips på övningar som passar alla.
  4. Se till att få in träning och rörelse kontinuerligt under dagen. Gör promenaderna extra spännande för dina barn genom att titta på bilar och fåglar eller genom att tävla i korta intervaller. Sätt på en bra låt och dansa tillsammans i vardagsrummet och låt barnen krypa under dig när du står i plankan. Det finns oändligt många tillfällen till rörelse om man bara är lite kreativ.
  5. Begränsa tiden framför skärmar, både för barn och vuxna. Skärmar gör oss stillasittande och även om de är bra ibland behöver vi röra på oss också. Gör inte träningen till straff utan till en rolig aktivitet. Även om momentet att dra bort ett barn från en iPad kan vara svår ibland, så tar det inte mer än två minuter in i den aktiva leken tills de har glömt bort paddan.

Följ Terese på hennes blogg: http://blogg.loppi.se/sparkibaken

Andra 'Träning' inlägg