Intersport Stories - Linda Pira
Träning

Intersport Stories - Linda Pira

Att man måste vara hård och aggressiv för att utöva kampsport är det många som tror. En missvisande bild om du frågar Linda Pira – en av Sveriges främsta rapstjärnor. För henne har träningen...

23 augusti 2016

Att man måste vara hård och aggressiv för att utöva kampsport är det många som tror. En missvisande bild om du frågar Linda Pira – en av Sveriges främsta rapstjärnor. För henne har träningen blivit ett viktigt sätt för att hitta ett lugn, både som artist och tvillingmamma.

Jag har insett att det är när man hittar lugnet och balansen i sig själv som man utövar den riktiga kampsporten, säger Linda Pira.

Linda Pira är vår nästa idrottspersonlighet som vi vill porträttera här på Stories. Kolla in filmen! Har du missat någon av våra andra porträtt i vår filmserie? Kolla in dem här:

För några år sedan skrev dansduon Niki Tsappos och Martha Nabwire historia då de blev de första kvinnorna att bli världsmästare i hiphop. Deras vänskap och karriär låg till grund för en hyllad dokumentärfilm och sedan biopremiären i vintras har filmen ”Martha & Niki” visats i bland annat Paris och Berlin. I dag fortsätter de båda med dansen men på varsitt håll. 

Vi blev helt tagna av deras grymma inställning och flow och bad Niki Tsappos berätta om vad dans är och vad den betyder för henne. Svaret blev en kombination av ord och rörelser, inspiration och energi. Kolla själv!

Gillar du musiken i filmen så kanske det kan vara kul att veta att den har specialskrivits för Intersport.

Förra hösten kom Nawwar Arouk till Sverige. Då hade han varit på flykt i två år från krigets Syrien. I hemlandet simmade han för landslaget, något han tvingades ge upp när kriget kom alldeles för nära. I Sverige har simningen blivit ett sätt för att ta tillbaka en av de pusselbitar som kriget stal från honom. Ett sätt för att bearbeta och hitta tillbaka till sig själv igen.

- Att simma var en så stor del av mitt liv och när det togs ifrån mig så lämnade det ett stort hål. Men när något tas ifrån en mot ens vilja, då måste man ta tillbaka det, säger Nawwar.

Filmen är Intersports porträtt av elitsimmaren Nawwar Arouk. Se den, du kommer inte att bli besviken. 

Andra 'Träning' inlägg