10 frågor till Josefine Forsberg
Träning

10 frågor till Josefine Forsberg

Jossan svarar på 10 frågor om yoga, träningstrender och träningskläder.

3 mars 2019

Yogainstruktör och träningsinfluensern svarar

Josefine Forsberg har många järn i elden och ständigt nya idéer och initiativ. Kanske är det tur att hon har funnit kärleken för yoga och meditation som får henne att varva ner en aning mellan varven. Just nu är hon aktuell i nya träningskampanj för Puma tillsammans med pojkvännen Alex Shirpey.

10 frågor med Josefine Forsberg

Det är mycket vi vill veta om Jossan och hennes syn på träning och hälsa. Vi ställde tio frågor inom området, här får ni svaren! Inspirerande läsning om eventuella orsaker att inte nå träningsmålen samt tankar om framtiden. 

1.Vilken är den roligaste och bästa träningen?

Min absoluta favorit är Kundalini-Yoga, sedan kommer Barrys Bootcamp och gymmet förstås. 

2. Vilka är dina bästa träningsövningar?

I yogan är det "Plogen" när man ligger på rygg och fäller benen bak över huvudet och placerar knäna vid öronen. Älskar även alla typer av eldandnings-övningar. På gymmet är det ButtBlaster för att den får rumpan att bränna. På Barrys är det Dynamic Mode, en inställning på löp-bandet som gör att man själv är den som bestämmer farten. Ju snabbare du springer desto snabbare går bandet, så i denna övningen är det bara frågan om hur hårt man är beredd på att köra.

"Lyssna på kroppen och undvik stress"

 

3. Vilka är dina tips till den som tränar utan att nå önskade resultat?

Lyssna till vad din kropps behov säger. Ibland är det stressen vi upplever som är boven från bra resultat. Behöver du vila, tillåt dig själv att vila. Jag får som bäst resultat när jag ser till att ha en bra balans i kosten, samt variera både cardio & styrketräning. Viktigt är att man hittar en kombination som känns rätt och inte påtvingad. Träning är SJÄLV-KÄRLEK. 

4.Vilka trender ser du inom träning?

Konceptträning är hett, nischad träning såsom Barrys Bootcamp. Även yoga är trendigt. 

"Ser fram emot att bli yogalärare och hålla retreats"

5. Vilka är dina träningsmål inom den närmaste tiden?

Jag ska utbilda mig till Yoga-lärare och kommer därefter hålla egna retreats!!!! 

6. Ditt pinsammaste ögonblick på gymmet?

När jag gick upp i boxnings-ringen med Adriana Lima och drog en killer-pose, och hon säger "Girl we're on the gym!" Haha, inte varje dag man får posera bredvid den donnan! 

7. Vad tänker du på när du väljer träningskläder?

Bekvämlighet, gärna luftigt så kroppen kan svettas och andas på samma gång. Jag gillar inte för tighta sport-bh:ar över axlarna, eller för tighta tights. Jag vill känna mig rörlig! Och för motivationens skull älskar jag att ha snygga träningskläder. Sedan jag började samarbeta med Puma behöver jag inte ens tänka på den biten för det löser sig själv ;D 

"Jag mediterar varje dag"

 

8. Hur ser en vanlig träningsvecka ut för dig?

Mitt mål per vecka är att Yoga x2, Simma x1, Gym x2, Barrys x1 + Meditatio varje dag.

9. Om du bara fick välja en träningsform för resten av livet, vilken?

Yoga, TVEK!

10. Yogainstruktör, hur ser du på det?

Min yogautbildning är en dröm som går i uppfyllelse. Jag känner en sån extrem själv-kärlek under de stunderna och att då få möjligheten att dela den kärleken med flera och få dem att hitta sitt inre.. de ger mig otroligt mycket mening.

Mer om Josefine Forsberg

Namn: Josefine Forsberg
Ålder: 25 år
Yrke: Träningsprofil, influencer, modell och yogainstruktör inom kort samt grundare av Tigelle som säljer underkläder och badkläder.
Familj: Pojkvännen Alex Shirpey
Bästa träning: Yoga
Bästa övningarna: Plogen, ButtBlaster och Dynamic Mode.
Instagram: @jossanforsberg

Andra 'Träning' inlägg