Så väljer du rätt träningsskor
Träning

Så väljer du rätt träningsskor

Hitta rätt sko för din träning.

2 januari 2019

Träningsskor och inneskor för träning

Är du sugen på nya utmaningar, nya mål och nya resultat? Vill du fokusera mer på träningen och testa nya träningsformer och känna glädjen av att kroppen är igång och arbetar. Då behöver du ett par sköna och bra träningsskor!

Rätt skor när du tränar

Träning innebär en påfrestning för kroppen. Visste du t.ex. att om man hoppar så belastas kroppen med 5-6 gånger din kroppsvikt? När man tränar är det därför väldigt viktigt att ha bra skor, men extra viktigt är det att ha rätt skor. Väljer du fel skor finns nämligen risk för överbelastning och skador.

Lyftarskor, crossfitskor eller skor för gymmet

För att välja rätt är det viktigt att du utgår från vilken typ av träning du utför och på vilket underlag. Lyfter du tungt på gymmet, går du på pass eller är det i crossfit-boxen vi hittar dig? Hitta en sko som är framtagen för din typ av träning och rörelsemönster.

Ska du löpträna är det löparskor som gäller!

Träningsskor framför löparskor eller andra skor

Här är några av anledningar till varför du ska välja en träningssko istället för någon annan sko när du tränar.

  • Träningsskon har oftast en stabil och mer hållbar ovandel för att kunna utstå mer påfrestning än många andra typer av skor. Den är också mer stabil i sidled för att klara av snabba rörelseförflyttningar i alla led.
  • Träningsskon är oftast lägre. Dvs du har mer markkontakt och mindre dämpning än du får med en löparsko t.ex. Har du en sko med en kraftig dämpning på ett pass med mycket lateral rörelse blir foten instabil och skaderisken ökar.
  • Greppytan och mönstret på en träningssko är anpassat så att det ger dig möjligheten att vända, vrida, snurra och hoppa så mycket som träningen kräver.

Snygga träningsskor

Att träningsskorna ska vara kvalitativa och rätt för just din träning är givetvis det absolut viktigaste. Som en extra komponent är det dessutom kul att ha ett par riktigt snygga träningsskor. Kanske en snygg modell med en design du gillar, i ett häftigt print som piggar upp, med en Nike- eller adidaslogga eller i en färg som du kan matcha dina träningskläder med.

Skor som skapar träningsmotivation 

Visste du dessutom att många upplever snygga träningskläder och skor som en extra motivation att träna? Vi kan inte garantera att du når dina mål bara för att du köper snygga skor, men kanske får du lite mer träningsmotivation vilket i sin tur kan göra att du når dina mål. 

Smellwell förhindrar illaluktande skor

Om du ofta tränar på morgonen eller på lunchen kanske träningsskorna ligger i väskan under resterande del av dagen? Ett bra tips för att absorbera en del fukt och svett och för att få skorna att inte lukta så illa när du plockar fram dem är att lägga doftpåsar i dem. Även om du tränar efter jobbet eller på helgen är det guld värt att lägga ner ett par Smell Well som iliminerar dålig lukt i skorna i varje sko. 

Vill du få koll på hur du får dina skor att hålla, kolla in vår guide; Så håller skon i långa loppet.

Träningsskor på Intersport

På Intersport har vi många års erfaranhet av träning och vi har mängder av träningsskor för dig. I våra butiker runt om i landet kan du få professionell hjälp med att hitta en sko som passar perfekt för dig och din träningsform. Du kan även hitta mängder av träningsskor online om du tycker det är smidigare att köpa skor online. Välkommen!

Andra 'Träning' inlägg