Så väljer du rätt träningsskor
Träning

Så väljer du rätt träningsskor

Hitta rätt sko för din träning.

29 januari 2018

Nytt år, nya möjligheter, utmaningar och kanske till och med mål? Kanske blir 2018 året då du fokuserar mer på träningen och att testa nya träningsformer och känna glädjen av att kroppen är igång och arbetar. Då behöver du ett par sköna och bra träningsskor!

Träning innebär en påfrestning för kroppen. Visste du t.ex. att om man hoppar så belastas kroppen med 5-6 gånger din kroppsvikt? När man tränar är det därför väldigt viktigt att bra skor, men extra viktigt är det att ha rätt skor. Väljer man fel finns risk för överbelastning och skador.

För att välja rätt är det viktigt att du utgår från vilken typ av träning du utför och på vilket underlag. Lyfter du tungt på gymmet, går du på pass eller är det i crossfit-boxen vi hittar dig? Hitta en sko som är framtagen för din typ av träning och rörelsemönster.

Här är några av anledningar till varför du ska välja en träningssko istället för någon annan sko när du tränar.

• Träningsskon har oftast en stabil och mer hållbar ovandel för att kunna utstå mer påfrestning än många andra typer av skor. Den är också mer stabil i sidled för att klara av snabba rörelseförflyttningar i alla led.

• Träningsskon är oftast lägre. Dvs du har mer markkontakt och mindre dämpning än du får med en löparsko t.ex. Har du en sko med en kraftig dämpning på ett pass med mycket lateral rörelse blir foten instabil och skaderisken ökar.

• Greppytan och mönstret på en träningssko är anpassat så att det ger dig möjligheten att vända, vrida, snurra och hoppa så mycket som träningen kräver.

På Intersport har vi många års erfaranhet av träning och i våra butiker runt om i landet kan du få professionell hjälp med att hitta en sko som passar perfekt för dig och din träningsform.

Vill du kolla in vårt utbud av träningsskor redan nu? Klicka då in dig här!

Året drar igång igen. Och tiden för träning försvinner bland jobb och tvätthögar. Det är inte alltid man hinner eller för all del orkar ge sig av till gymmet för att köra ett pass. Det tar trots allt en timme eller två. Men årets stora träningstrender kräver inget gym. 

Det handlar om funktionell träning. Träning med fokus på balans, koordination, styrka och uthållighet. Övningar som du kan göra var och när som helst, små avbrott i ditt hektiska vardagsschema. Detta tar vi på största allvar på Intersport, och kommer därför att han fullt fokus på det här de kommande veckorna. Inspirationen får du på Intersport.se och motivationen i våra butiker, eller varför inte på nätet?

Funktionell träning passar de allra flesta och särskilt dig som har ont om tid eller som tröttnat på gymmets alla maskiner. Inspireras av sju styrkeövningar som du kan göra var och när som helst. Work it out Sweden!

  

   

Andra 'Träning' inlägg