Så väljer du tights!
Träning

Så väljer du tights!

Tightsmodeller finns för flera olika användningsområden – både för utomhus- och inomhusaktiviteter, men också beroende på aktuell aktivitet. Vi hjälper dig att välja rätt!

28 augusti 2017

Tightsmodeller finns för flera olika användningsområden – både för utomhus- och inomhusaktiviteter, men också beroende på aktuell aktivitet. Utomhustights på höst/vinter är lite fodrade och därmed varmare. Runningtights har ofta en liten dragkedja nere vid benslutet som vanligtvis inte finns på träningstights. Bland träningstightsen finns några olika varianter, i första hand då att modeller som inriktar sig mot lågintensiv träning, som exempelvis yoga, är mjukare och mer följsamma än ett par till mer högintensiv träning där det krävs ett hårdare material och mer stöd.

✓ Tightsen ska följa kroppen och sitta bekvämt – det är det absolut viktigaste. Sen finns det flera val att göra kring t.ex. hur hög midja man önskar och hur långa tightsen ska vara.

✓ Det vanligaste är att man delar upp tightsen i två kategorier: de som är gjorda av funktionsmaterial och de som är i vanlig bomull. Funktionsmaterialet andas och transporterar bort fukt från kroppen när du tränar, medan bomullsvarianterna är gjorda mer för att användas till vardags. Men i den pågående ”athleisure”-trenden* kan man också kunna använda funktion till vardags och bomull till träning, även om det inte är det bästa ur funktionssynpunkt.

✓ Kompressionstights är en modell som sitter lite tightare och ”kramar om” kroppen mer för att stödja och stabilisera musklerna när du tränar. En muskel som vibrerar mycket under träningen blir tröttare än en som kan hållas mer still. Detta hjälper kompressionen till med.

✓ Just nu är tightsmodet väldigt neutralt och nertonat. Även om det såklart finns lite mönstrat och färgat visar efterfrågan att många letar efter enfärgat och ofta i mörka färgställningar.

✓ Det börjar bli allt trendigare med hög midja på tightsen. Även den lite kortare modellen ”crop”, eller 7/8-dels längd, blir mer och mer populär som ett komplement till den vanliga långa tightsen.

Andra 'Träning' inlägg