Shahrzad Kiavash: Mer peppad än någonsin!
Träning

Shahrzad Kiavash: Mer peppad än någonsin!

För ett par veckor sedan lät vi triathleten Shahrzad Kiavash berätta sin historia i en film här på Stories. En film om att krossa alla odds och ta revansch på livet. Dubbelt benamputerad gen...

7 juli 2016

För ett par veckor sedan lät vi triathleten Shahrzad Kiavash berätta sin historia i en film här på Stories. En film om att krossa alla odds och ta revansch på livet. Dubbelt benamputerad genomförde hon sitt allra första triathlon för knappt ett år sedan - nu har hon tävlat för Sverige i sitt första internationella mästerskap.

Hej Shahrzad, hur mår du idag?
- Jag tycker att det känns bra! Det har varit en hektisk period med många internationella tävlingar och många föreläsningar. Det är roligt men resandet och stressen inför tävlingarna sliter på mig så jag har varit ganska trött de senaste veckorna. Nu känner jag dock att jag har kommit in i en bra period igen. Jag har varvat ner och kan fokusera helt och hållet på träningen.  

Du var i Lissabon för ett tag sedan för en ny utmaning, vad handlade det om?
- Jag var med i EM i paratriathlon, min första sprintdistans någonsin och dessutom mitt första internationella mästerskap. Det var enormt skrämmande, jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv! För första gången ställdes jag mot andra som lever med mer eller mindre med samma förutsättningar. Nerverna gjorde tyvärr att jag gjorde en dålig simning men jag cyklade och sprang helt okej. Jag slutade på en fjärdeplats.   

Vad tänkte du när du korsade mållinjen?
- Jag var lättad att jag hade klarat det och det var så skönt att kunna släppa all nervositet som man burit på så länge. Jag tror att jag grät och log samtidigt. Det var så stort och jag var så stolt över att få bära Sveriges landslagsdräkt. Stolthet var nog den mest överlägsna känslan i det ögonblicket.

Hur ser dina planer ut framåt, har du några nya utmaningar som väntar?
- Efter EM så har jag absolut fått mersmak. Jag vet vad jag ska förbättra och känner mig mer motiverad och peppad än någonsin! Förra helgen körde jag Stockholm Triathlon och det var något som jag hade längtat efter ända sedan jag gick i mål förra året, så det var extremt roligt! Förhoppningsvis kör jag några fler triathlonlopp i sommar och sedan tänkte jag även ge mig på Tjejmilen och Borås Open Water –  1000 meter simning i öppet vatten.

Ingen semestervila?
- Nja, egentligen inte. Förhoppningsvis kommer jag iväg på semester några veckor i september för att ladda om och när jag kommer hem är jag redo att sätta igång igen.

Foto ovan: Hans Berggren.

Har du missat filmen med Shahrzad Kiavash? Då är det ett måste att kolla in den här! 


Andra 'Träning' inlägg