Tre träningstrender 2017
Träning

Tre träningstrender 2017

Behöver du prova någonting nytt för att få den där extra skjutsen i din träning? Idag finns mängder av nya träningsmöjligheter att välja bland. Här är tre trendspaningar från träningsvärlden...

26 juli 2017

Behöver du prova någonting nytt för att få den där extra skjutsen i din träning? Idag finns mängder av nya träningsmöjligheter att välja bland. Här kommer tre trendspaningar från träningsvärlden som förhoppningsvis kommer att trigga igång dig. 

1. Träna och var social
Runday Sweden var tidigt ute med att locka till löpning i grupp och det kommer allt fler möjligheter på olika håll i landet. En del startas av olika organisationer (som TSM Running), andra av stora tillverkare: Nike har haft grupplöpträning sedan 2012 och hösten 2016 lanserade Adidas sin variant. Nu börjar även gruppträning komma starkt som ett alternativ till traditionell fredags-afterwork. På många håll i landet erbjuder träningskedjor pass på afterworktider, och i Stockholm arrangerar bland andra Happy AW och Workout Parties regelrätta träningsfester.

2. Träning med naturupplevelser
Helkroppsträning utanför de vanliga gymlokalerna är en uppåtgående trend. Det märks bland annat på det stora intresset för sådant som naturliga hinderbanor, bouldering, swimrun och hela utegymboomen. Under våren 2017 har till exempel ett nytt utegym invigts med 15 stationer i redan träningstäta Slottsskogen i Göteborg. Nyligen tog en gymkedja fasta på trenden och öppnade en filial i centrala Stockholm med en takterrass där det går att träna och springa på en 110 meter lång löparbana.

3. Tufft och funktionellt
Pilates och yoga har hunnit få ett starkt fäste i tränings-Sverige vid det här laget. Nu kommer olika spinoffvarianter med fokus på funktionell träning, bland annat barre som har uppenbar inspiration från balett – men som ska passa även den som aldrig tänkt tanken på att gå på någon form av balettklass. Det handlar om att träna styrka, kroppskontroll, bålstabilitet, rörlighet och förbättra hållningen. Ännu nyare är Lagree fitness som utförs på en speciell träningsmaskin (Megaformer) och är en tydligt pilatesinspirerad form av styrketräning. Än så länge finns det enbart möjlighet att träna Lagree fitness i Stockholm, men en nordisk kedja med träningslokaler är planerad.

Källa: Mitti.se

Foto: Asics

Andra 'Träning' inlägg