44 mil på 24 timmar
Vintersport

44 mil på 24 timmar

Man skulle kunna säga att det började som en klassisk Bellman-historia. Det var en ryss, en finländare... och Erik Wikström. Denna trio bestämde sig i alla fall att försöka skå finländarens ...

8 december 2016

Man skulle kunna säga att det började som en klassisk Bellman-historia. Det var en ryss, en finländare... och Erik Wickström. Den här trio bestämde sig i alla fall att försöka slå finländarens - Teemu Virtanens - världsrekord i att åka skidor i klassisk stil så långt som möjligt under en 24-timmarsperiod.

De startade på morgonen den 31 mars 2016, men efter dryga 16 timmar lämnade ryssen Denis Kabanen banan och fem timmar senare gav även Virtanen upp. Erik Wickström däremot höll ut hela perooden, fram till morgontimmarna den 1 april, och hade efter 24 timmar lyckats staka sig fram 439km! Det var fem kilometer mer än Virtanen tidigare rekord, och därmed skrev Wickström in sig i Guiness rekordbok! Imponerande, eller hur? 

Ytterligare kuriosa är att att den runda banan som de åkte bara var 412 meter lång, vilket innebar att Erik Wickström avverkade drygt 1064 varv under sitt rekorddygn. 

Skulle du vilja veta mer om Erik och hans äventyr föreslår vi att du besöker hans blogg: erikwickstrom.se.

Foto: Tomas Eriksson. 

Andra 'Vintersport' inlägg