Bruksvallarna - stor upplevelse i liten dalgång
Vintersport

Bruksvallarna - stor upplevelse i liten dalgång

Sveriges nordligare delar bjuder på massor av superhärliga möjligheter att hitta härliga längdturer – oavsett om du är ute efter att åka lugnt med familjen eller träna dig till bättre presta...

22 december 2015

Sveriges nordligare delar bjuder på massor av superhärliga möjligheter att hitta härliga längdturer – oavsett om du är ute efter att åka lugnt med familjen eller träna dig till bättre prestationer i kommande tävlingar.  Idag, dan före dan före dopparedan, har vi kommit till sista delen i vår serie Svenska spår. Vi avslutar med klassiska Bruksvallarna. 

Byn med blott 300 invånare är världskänd. Varje år samsas världens bästa med nybörjare, turåkare, Vasaloppsåkare och familjer på det vita guldet. Bruksvallarna är byn som andas längdskidåkning och som gjort det i generationer. Med Sverigepremiär och världscupsuttagning på längdskidor levererar man en stor fjällupplevelse i en liten dalgång från mitten av oktober till sista april.

Bruksvallarna är hjärtat i Nordic Ski Center, med 300 kilometer längd- och turskidåkning. Här finns förutsättningarna med tidig och mycket snö, alltifrån tuffa tävlingsbanor till milsvida spår med fjällutsikt, en vacker genuin fjällby och människor som bryr sig och delar med sig av sin dalgång och sitt fjäll. 

www.bruksvallarna.se

Tidigare inlägg i Svenska spår:

Orsa Grönklitt

Långberget

Kläppen

Vålådalen

Storhogna

Andra 'Vintersport' inlägg