Intersport ska bli bäst på alpint
Vintersport

Intersport ska bli bäst på alpint

Intersports kunder ska kunna lita på att de får den allra mest professionella kunskapen och servicen man kan tänka sig. Därför utbildas butikspersonalen året runt, och nyligen var ett stort ...

16 januari 2016

Intersports kunder ska kunna lita på att de får den allra mest professionella kunskapen och servicen man kan tänka sig. Därför utbildas butikspersonalen året runt, och nyligen var ett stort gäng i Lindvallen för att lära sig allt som är värt att veta om alpin skidåkning.

Stories tog ett snack med Henrick Gustafsson, HR specialist, projektledare för utbildning på Intersport, som var med i Lindvallen i Sälenfjällen.

Varför är de så viktigt för Intersport att utbilda säljarna?

– Det är viktigt med kunskap om produkterna för att kunna rekommendera och hjälpa kunderna att välja rätt. Vi tror också att säljarens egna upplevelse av produkterna är A & O för att ännu bättre förstå och kunna hjälpa kunden till en så bra sportupplevelse som möjligt. Utöver upplevelse och produktkunskap vill vi även förmedla tips och praktiska råd runt produkterna.  

Så hur gick det då för er alla som var med i Lindvallen? 

Det gick jättebra! Vi var ungefär 90 personer och engagemanget var väldigt högt. Vi hade spännande yttre förutsättningar med snöbrist och regn, men det blev faktiskt till en stor fördel. Pisterna var välpreparerade varje dag och med tanke på väderomväxlingarna fick vi testa skidorna i tre olika förhållanden på tre dagar. Våra leverantrer gjorde ett mycket bra jobb med att inspirera och guida våra säljare i sortimentet. Dessutom hann vi att, på djupet, prata kundmöte och vår inställning och attityd till vårt uppdrag.  

Vad händer nu på utbildningssidan på Intersport Skills Program?

 – Vi håller just nu på med att planera våra Running Camps, där över 300 säljare får möjligheten att provspringa hela vårt sortiment av löparskor samtidigt som de också får matnyttiga tips och idéer kopplade till både löpträning och kundbemötande. Dessutom ligger vi i startgroparna för vår första Bike Academy någonsin.

Andra 'Vintersport' inlägg