Kläppen - pärlband av spår nära Sälen
Vintersport

Kläppen - pärlband av spår nära Sälen

Kläppen är en av de sex superfina platser för längdåkning som vi presenterar i serien Svenska Spår här på Stories. Denna Ski Resort, som är en del av Sälenfjällen, är perfekt för såväl träni...

16 december 2015

Kläppen är en av de sex superfina platser för längdåkning som vi presenterar i serien Svenska Spår här på Stories. Denna Ski Resort, som är en del av Sälenfjällen, är perfekt för såväl träning inför kommande tävlingar som lugnare häng för hela familjen eller med kompisar.

Om du hör talas om Sälen och längdskidor, så tänker du antagligen på Berga by och den klassiska Vasaloppsstarten. Men vidga vyerna och bege dig ett par kilometer bort, där Kläppen erbjuder ett pärlband av olika längdspår.

Glid lugnt längs Myrspåret och insup den svala fjälluften och den gnistrande vita naturen. Sätt dig tillrätta i stolliften (gratis för längdåkare) och testa sedan på toppspåret, som är Kläppens vackraste spår med magisk miljö.

Eller så gör du som många Vasaloppsmotionärer: nöter kilometer efter kilometer i Älvspåret, elbelyst och öppet från tidig morgon till sen kväll. Spåret startar vid Kläppentorget och vänder i Torgås sju kilometer söder om Kläppen. En perfekt genomkörare om du vill ha en blandning av platt och kuperad åkning.

www.klappen.se

Tidigare inlägg i Svenska Spår:

Orsa Grönklitt

Långberget

Andra 'Vintersport' inlägg