Orsa Grönklitt - producerar mer snö än någonsin
Vintersport

Orsa Grönklitt - producerar mer snö än någonsin

I norra delen av landet finns en rad möjligheter att hitta fina förutsättningar för längdturen – oavsett om du är ute efter att åka lugnt med familjen eller träna dig till bättre prestatione...

10 december 2015

I norra delen av landet finns en rad möjligheter att hitta fina förutsättningar för längdturen – oavsett om du är ute efter att åka lugnt med familjen eller träna dig till bättre prestationer i kommande tävlingar. Här på Stories kommer vi framöver att presentera sex platser med svenska skidspår i vår serie Svenska Spår – och vi börjar idag med Orsa Grönklitt.

Orsa är mer än sin gatumusikfestival och björnpark. Satsningen på längdåkning är lika ambitiös som intensiv. De senaste åren har Orsa Grönklitt investerat i förbättrad snö­produktionskapacitet med fler kanoner och skapat en organisation som enbart fokuserar på längdåkning (med allt från spår och butik till skidskola).

Här finns 80 kilometer spår att välja emellan, från platt och lättåkt till elitspåret med världscupstatus.

Skulle du ha tråkigt på jobbet en dag, och längtar efter snö, kan du med fördel följa anläggningens live­uppdatering av spårkörningen. 

 www.orsagronklitt.se

Andra 'Vintersport' inlägg