Skidåkning i när och fjärran
Vintersport

Skidåkning i när och fjärran

Att åka utomlands på träningsresor blir bara mer och mer populärt och trenden syns inte minst inom längdskidåkning. Vi har listat några favoriter för dig som älskar att staka dig fram i vint...

30 december 2014

Att åka utomlands på träningsresor blir bara mer och mer populärt och trenden syns inte minst inom längdskidåkning. Vi har listat några favoriter för dig som älskar att staka dig fram i vintriga skidspår, både inom och utanför Sveriges gränser.

Orsa Grönklitt - med seedning för Vasaloppet
Det här är en klassisk skidort med någonting för alla. Här finns allt från långa slingor för den som vill nöta mil till det stentuffa Limbyspåret som sätter både hjärta och mod på prov. Totalt erbjuder Orsa Grönklitt 80 kilometer preparerade skidspår och den goda tillgången på snö gör att många skidklubbar lägger sina läger här. Den 14 februari kan du köra Orsa Grönklitt Ski Marathon; ett lopp som är seedningsgrundande för Vasaloppet.

Bruksvallarna – både för elit och motionär
Du som väljer Bruksvallarna kommer inte att ångra dig. Det är ett eldorado för skidentusiaster 
och hit kommer såväl elit som glada motionärer. Bruksvallarna är en del av världens längsta spårsystem, ”Nordic Ski Center”, som totalt erbjuder 30 mil preparerade spår.

Holmenkollen - en skidkultur att längta efter
Svenskar och norrmän har tampats i skidspåren under alla tider. Visst händer det att vi slår dem, men när det kommer till Holmenkollen har vi inget att sätta emot. Tänk om Stockholm eller Göteborg hade något liknande? Istället för att sörja borde fler åka till vårt grannland och njuta av de fina spåren och den otroliga skidkulturen.

Val di Fiemme - hetare än någonsin
Italien är ett land som producerat många duktiga skidåkare och Val di Fiemme har nog aldrig varit hetare som skidområde. Hit vallfärdar tusentals svenskar för att åka Marcialonga och det är här Tour de Ski avgörs. Till Val di Fiemme kan du åka för att känna på VM-banorna, spåren i Marcialonga eller för att köra upp till Lavazé, ett bergspass på 1 800 meters höjd med 85 kilometer skidspår, som bjuder på underbar miljö och magisk utsikt.

Ramsau - lockar många landslag
I Ramsau i Österrike hittar du en av Europas bästa platser för längdskidåkning. Hit åker många landslag under försäsongen för att träna på glaciär och här finns över 20 mil spår på allt från 1 100 till 2 700 meters höjd. Orten har dessutom arrangerat VM, vilket ger besökarna en möjlighet att testa riktiga bergochdalbanor till spår.

Andra 'Vintersport' inlägg