Storhogna Högfjällshotell & spa - snösäkert med tidig säsongstart
Vintersport

Storhogna Högfjällshotell & spa - snösäkert med tidig säsongstart

Vårt näst sista nedslag i serien Svenska Spår gör vi idag i Storhogna. Vi har tidigare hittils besökt Orsa Grönklitt, Långberget, Kläppen och Vålådalen. Samtliga goda exempel på resmål där l...

21 december 2015

Vårt näst sista nedslag i serien Svenska Spår gör vi idag i Storhogna. Vi har tidigare hittils besökt Orsa Grönklitt, Långberget, Kläppen och Vålådalen. Samtliga goda exempel på resmål där längdåkning är ett rent nöje  – eller på fullt allvar om man vill träna sig till bättre prestationer i skidspåren.

Läget med naturen, fjället och förutsättningarna för ett rörligt friluftsliv är ultimata. På Storhogna finns inte bara träningsmöjligheter, en mångårig kunskap och kompetens kring längdskidåkning utan också ett gemytligt boende och god mat.

Sedan 2006 är hotellet Vasaloppscertifierat. De 50 kilometer preparerade spåren börjar på hotellets gårdsplan. Ta med fördel en lång­tur till Vemdalsskalet, totalt 25 kilometer, eller njut av den populära högfjällsrundan på en mil där fjället erbjuder gränslösa vidder.

Områdets höga höjd, 725 meter över havet, och dess inlands­klimat innebär snösäkerhet och tidig säsongsstart.

 www.storhogna.se

Tidigare inlägg i Svenska spår:

Orsa Grönklitt

Långberget

Kläppen

Vålådalen

Andra 'Vintersport' inlägg