Vålådalen - träna i gott sällskap
Vintersport

Vålådalen - träna i gott sällskap

Stories fortsätter serien Svenska Spår, vår genomgång av platser i norra Sverige med suveräna förutsättningar för längdturer, oavsett om du är ute efter att åka lugnt med familjen eller trän...

18 december 2015

Stories fortsätter serien Svenska Spår, vår genomgång av platser i norra Sverige med suveräna förutsättningar för längdturer, oavsett om du är ute efter att åka lugnt med familjen eller träna dig till bättre prestationer i kommande tävlingar. Idag anländer vi till Vålådalen.  

Inför OS i Sotji begav sig Marcus Hellner och Teodor Peterson till Vålådalen. Ambitionen var att vässa formen inför mästerskapet. Bägge återvände som bekant hem till Sverige från OS med medaljer i bagaget.

De är i gott sällskap. Sixten Jernberg, Mathias Fredriksson och Oskar Svärd har avverkat många träningstimmar i spåren som håller yppersta klass. Här finns allt från riktigt kuperade spår i fjällsluttningen och upp på kalfjället, till flackare och mer stakvänliga spår i vindskyddad skog.

Miljön som sådan lockar många besökare. Vålådalen ligger i fjällen, vyerna är fantastiska och det lugn som finns här gör det lätt att fokusera och komma ner i varv.

En annan anledning att träna här är omgivningarna: inom några minuters gångavstånd hittar du vallabodar, hotell, restaurang, gym, bastu, badtunnor och – naturligtvis – skidspår.

www.valadalen.se

Tidigare inlägg i Svenska spår:

Orsa Grönklitt

Långberget

Kläppen

Andra 'Vintersport' inlägg